Comisiile pentru buget-finante ale Camerei Deputatilor si Senatului vor audia miercuri secretari de stat din ministerele Fondurilor Europene si Finantelor si reprezentanti ai ANAF, in cadrul anchetei parlamentare pentru verificarea conditiilor in care s-au realizat rectificarile bugetului de stat din lunile august si noiembrie 2016, scrie Agerpres.

"Trebuie sa raspundem ca urmare a activitatii noastre in comisie la 17 intrebari. Bineinteles, probabil vor aparea si intrebari suplimentare pentru a clarifica lucrurile. Vrem sa facem o analiza profesionista, o analiza prin care vrem sa stabilim chiar un mod clar de bune practici pentru a executa bugetul si pentru a respecta legea finantelor publice", a declarat presedintele Comisiei de buget de la Camera Deputatilor, Leonardo Badea.

El a adaugat ca, in functie de raspunsurile pe care le vor primi saptamana aceasta, parlamentarii vor decide ce alte persoane vor invita la audieri.

La randul sau, presedintele Comisiei pentru buget de la Senat, Viorel Arcas, a precizat ca, dupa ce se vor primi datele respective, membrii comisiilor vor discuta si cu cei care au coordonat ministerele.

Audierile vor continua joi.