Laura Codruta Kovesi, sefa DNA, spune intr-un interviu pentru ziare.com ca nu a participat la evenimente private cu Sebastian Ghita, nu i-a trimis emailuri si nu a discutat niciodata cu el la telefon. Kovesi spune totusi ca "in calitatea mea institutionala, am fost invitata la anumite evenimente organizate de sefi de institutii sau de institutiile cu care colaboram in activitatea noastra, ocazie cu care l-am intalnit pe Sebastian Ghita".

Laura Codruta KovesiFoto: Agerpres/AP

Cele mai importante declaratii ale Laurei Codruta Kovesi:

  • Reamintesc o declaratie pe care am facut-o anul trecut: nu am fost, nu sunt si nu voi fi prietena cu Ghita Sebastian, cu inculpatul Ghita Sebastian.
  • Nu doresc sa intru in dialog cu un inculpat fugar, dar pentru ca exista aceste afirmatii in spatiul public, voi raspunde.
  • In calitatea mea institutionala, am fost invitata la anumite evenimente organizate de sefi de institutii sau de institutiile cu care colaboram in activitatea noastra, ocazie cu care l-am intalnit pe Sebastian Ghita. La astfel de evenimente.
  • Nu am participat la evenimente private cu Sebastian Ghita, nu am vorbit niciodata la telefon cu Sebastian Ghita, nu i-am dat mailuri si nu am participat decat la evenimente organizate de sefi de institutii sau de institutii publice, la care eu nu pot cenzura lista de invitati, evenimente la care au fost prezente si alte persoane.
  • Nu am fost in vacante cu Sebastian Ghita, nu am petrecut timp liber cu Sebastian Ghita. Poze trucate sau editate, filme trucate sau editate pot aparea oricand asa cum au aparut si pana acum.
  • Nu (sunt ofiter acoperit al unui serviciu secret dintr-o tara partenera - n.red.). Nu. Exclus. Aceste afirmatii mi se par foarte grave, total mincinoase. Nu este adevarat.
  • Eu nu am avut discutii despre aranjarea dosarelor, pentru ca nu am facut asa ceva. O asemenea discutie cu mine nu poate sa existe, pentru ca nu am avut niciodata discutii despre aranjarea dosarelor. Nu am participat niciodata la discutii cu ofiteri ai serviciilor de informatii cu judecatori sau cu altcineva despre aranjarea unor dosare.
  • Nu stiu cine e cucuveaua mov. Nu am folosit niciodata un astfel de e-mail.
  • Niciodata un ofiter al unui seviciu de informatii din Romania, pentru ca DNA nu a lucrat doar cu SRI, nu a participat la activitatea de urmarire penala.
  • Daca ma intrebati care e lectura mea, va raspund cu trei cuvinte: decredibilizare, hartuire, intimidare. Se incearca destabilizarea sistemului judiciar, intimidarea oamenilor care si-au facut treaba, procurori si judecatori.
  • Faceti un calcul ce avere au inculpatii cercetati de DNA in ultimii ani. In ultimii 3 ani, masurile asiguratorii puse de DNA sunt de peste 1,5 miliarde de euro. Ce averi au unele persoane cercetate de DNA? S-au dat sute de mii de euro, chiar si un milion, pentru campanii anti-DNA, de hartuire, de intimidare, de denigrare.

    • Referitor la banii folositi in acel dosar al lui SOV, ei au fost pusi la dispozitie de denuntator, adica Sebastian Ghita. Deci e firesc sa cunoasca seriile bancnotelor. Este un dosar finalizat in urma cu mai multi ani, in care exista deja o condamnare definitiva. Multe informatii sunt deja publice, tot ce s-a lucrat in dosar a fost verificat de judecatori diferiti din complete diferite.

    • Inculpatul a fost pierdut de Politia Romana in timp ce se afla sub filaj. De Politia Romana trebuie gasit. Demersuri care au tinut de institutia noastra am facut, pentru ca am cerut arestarea preventiva si emiterea unui mandat de arestare european. Sigur ca in paralel facem si anumite demersuri, verificam informatii privind locul unde se poate ascunde. Nu pot sa fac mai multe comentarii.

Citeste interviul integral pe Ziare.com