Stefan Ionita, seful Directiei Tehnice si Calitate a Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a fost numit vineri in functia de director general provizoriu al companiei de catre consiliul de administratie, controlat de Ministerul Transporturilor, la trei zile dupa revocarea fostului director, Catalin Homor, potrivit news.ro.

"Consiliul de Administratie al Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) l-a desemnat, astazi, 13.01.2017, pe Stefan Ionita ca director provizoriu al companiei. El va ocupa aceasta functie pana la finalizarea procedurii de selectie a conducerii, prevazuta de Ordonanta de Guvern 109/2011. Adunarea Generala a Actionarilor a luat act de decizia CA", a precizat Ministerul Transporturilor, intr-un comunicat.

Stefan Ionita are 38 de ani si a condus, din 2014 si pana in prezent, Directia Tehnica si Calitate a CNAIR. Anterior, intre 2004 si 2014, Ionita a ocupat mai multe functii in cadrul Centrului de Studii Tehnice Rutiere si Informatica (CESTRIN).

Marti, consiliul de administratie al CNAIR a decis, in cadrul unei sedinte, revocarea din functie a directorului general, Catalin Homor, sub pretextul unor "deficiente" in gestionarea activitatilor companiei.

Revocarea a avut loc la patru zile dupa ce premierul Sorin Grindeanu i-a cerut ministrului Transporturilor, Razvan Cuc, sa ia masuri pentru demiterea lui Homor sub pretextul "modului deficitar" in care au fost coordonate actiunile de deszapezire la nivel national.

Marti, consiliul de administratie al CNAIR s-a reunit, la solicitarea ministerului Transporturilor, pentru a analiza realizarea obiectivelor din mandatul lui Homor.

De asemenea, Razvan Cuc a dispus Corpului de control sa efectueze la CNAIR o verificare a materialelor necesare deszapezirii, a utilajelor speciale si starea de functionare a acestora, precum si a stocurilor de material antiderapant si combustibil.

Catalin Homor a fost numit in functia de sef al CNADNR/CNAIR la finalul anului 2015, dupa ce anterior a fost director general al Metrorex. Premierul s-a aratat, sambata, dezamagit de modul in care au fost facute stocurile de materiale antiderapante.