Recuperarea orelor din perioada 9-13 ianuarie, cand sunt suspendate cursurile din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, se realizeaza pana la sfarsitul anului scolar, fiind vorba de ore de evaluare, si nu de predare, a explicat, pentru News.ro, secretarul de stat pentru invatamant preuniversitar din Ministerul Educatiei, Liviu Pop. La randul sau, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti a spus, pentru News.ro, ca nota privind suspendarea cursurilor a fost aceeasi pentru toate unitatile, de stat sau private, in contextul in care, pe retelele de socializare, a circulat informatia ca scolile si gradinitele private ar fi primit o adresa in care li s-ar fi atras atentia ca, daca nu suspenda cursurile, vor fi sanctionate.

"Profesorii pot programa recuperarea orelor pana la sfarsitul anului scolar. Este vorba despre ore de evaluare si nu de predare", a spus Liviu Pop.

Intrebat daca inspectoratele au trimis note privind suspendarea cursurilor catre toate unitatile de invatamant, atat din sistemul public, cat si privat, Liviu Pop a spus ca este vorba de toate unitatile autorizate provizoriu sau acreditate.

"Vorbim de toate unitatile de invatamant din reteaua Ministerului Educatiei, de stat sau private, autorizate provizoriu si acreditate. Despre continutul notelor catre scoli trebuie sa vorbiti la inspectoratele scolare", a adaugat secretarul de stat.

La randul lui, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Marian Banu, a explicat pentru News.ro ca inspectorii vor verifica, in cadrul controlului tematic efectuat in scoli, recuperarea orelor din saptamana 9-13 ianuarie, cand au fost suspendate cursurile din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile.

"Cadrele didactice vor semna in condica orele efecuate pentru recuperarea cursurilor care au fost suspendate in aceasta saptamana. Recuperarea se face pana la sfarsitul anului scolar, adica pana in iunie", a spus Banu.

Intrebat daca Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a trimis atat scolilor de stat, cat si celor private, o nota privind recuperarea orelor, Banu a spus ca toate unitatile din subordinea Ministerului Educatiei au acelasi statut.

"Legea educatiei este unitara pentru unitatile de stat sau private, de aceea continutul notei privind suspendarea cursurilor si recuperarea orelor este aceeasi pentru toata reteaua scolara. Nota trimisa inspectorilor de sector si directorilor tuturor unitatilor din reteaua de invatamant a ISMB are un contiunt unic, indiferent ca a fost trimisa catre unitati de stat sau unitati private autorizate si acreditate de catre Ministerul Educatiei. Nota cuprinde mai multe puncte, printre care perioada pentru care au fost suspendate cursurile, modul foarte precis in care pot fi recuperate orele, aceasta fiind parte a tematicii de control a inspectorilor, dar si semnarea in condica a orelor recuperate in vederea evidentei platilor", a explicat purtatorul de cuvant.

In cursul zilei de marti, pe retelele de socializare au circulat informatii ca unitatile private ar fi primit din partea Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti o adresa in care li s-ar fi atras atentia ca, daca nu suspenda cursurile, vor primi controale si sanctiuni, urmand chiar sa fie facute verificari ale Politiei pentru respectarea dispozitiei de a se inchide toate scolile si gradinitele din Capitala.