Ministrul Justitiei, Florin Iordache, i-a chemat la discutii, luni, pe procurorul general Augustin Lazar, procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, si pe procurorul sef DIICOT, Daniel Horodniceanu, potrivit unor surse oficiale, citate de Agerpres.

Florin IordacheFoto: AGERPRES

Intalnirea este programata sa se desfasoare la sediul Ministerului Justitiei, in jurul orei 12.00.

Florin Iordache a anuntat vineri, cu ocazia sedintei de constituire a noului Consiliu Superior al Magistraturii, ca se va intalni, la inceputul acestei saptamani, cu sefii parchetelor.

Ministrul Justitiei a spus atunci ca nu ia in calcul o retragere a procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, cu referire la inregistrarile facute publice de fostul deputat Sebastian Ghita.

"Atat timp cat este o ancheta in derulare, pe care o are in acest moment Parchetul General, si atat timp cat respecta prevederile legale, nu vad de ce ar trebui", a spus Iordache, intrebat daca ia in calcul o eventuala retragere a Laurei Codruta Kovesi din functia de procuror-sef al DNA.

El a mentionat ca aceasta tema va fi abordata, cel mai probabil, cand se va vedea cu procurorul general si adjunctii acestuia