Ministerul Transporturilor a anuntat vineri seara ca este pregatit sa intervina pentru ca traficul rutier, feroviar si aerian sa se desfasoare normal. Astfel, ministrul de resort, Sorin Buse, a dispus vineri ca toate companiile din subordinea sau aflate sub autoritatea ministerului sa fie pregatite si "sa adopte toate masurile necesare pentru ca traficul rutier, feroviar si aerian sa nu fie afectat de conditiile meteo defavorabile anuntate pentru aceasta perioada", relateaza News.ro.

"Astfel, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va interveni cu substante antiderapante si utilaje de deszapezire pe toate drumurile care impun acest lucru pentru ca traficul sa se desfasoare in conditii normale de iarna", arata Ministerul Transporturilor, intr-un comunicat.

La randul sau, Compania CFR Infrastructura va interveni pe toate tronsoanele de cale ferata din zonele aflate sub avertizare meteorologica.

La nivelul CFR Calatori, personalul fiecarui dispecerat si central este dimensionat corespunzator si organizat in grafic de lucru, precizeaza oficialii de la Transporturi.

"Au fost suplimentate trenurile cu numar maxim de vagoane admise de sectie si de remorcare pe Valea Prahovei, spre Moldova si de la Constanta spre munte", se mai arata in comunicat.

Totodata, Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB) si transportatorul aerian de stat Tarom vor incepe actiuni de curatare a pistelor si cailor de rulare si respectiv de degivrare a aeronavelor astfel incat cursele aeriene sa poata fi efectuate fara perturbari.

De asemenea, Metrorex, compania care opereaza infrastructura de metrou din Bucuresti, are in desfasurare un plan de iarna aprobat, in caz de necesitate, spun oficialii Ministerului Transporturilor.

"Prin acest plan, Metrorex este pregatit sa intervina la fiecare gura de metrou pentru asigurarea deszapezirii", precizeaza ministerul.

Echipele Metrorex de specialitate fac verificari permanente pe toate magistralele de metrou, arata conducerea Ministerului Transporturilor.