Barbatul suspectat ca l-ar fi ucis pe fostul primar al comunei Lunca Muresului, din judetul Alba, cu mai multe lovituri de cutit a fost arestat preventiv, luni, in urma unei decizii a Tribunalului Alba, informeaza News.ro. Fostul edil a fost gasit la sfarsitul lunii noiembrie cu gatul taiat pe o strada de la marginea localitatii.

Potrivit Biroului de Presa al Tribunalului Alba, instanta a admis, luni, cererea procurorilor de arestare preventiva a principalului suspect in cazul uciderii fostului primar al comunei Lunca Muresului, un barbat de 58 de ani, din Lunca Muresului, cu antecedente penale, avand condamnari la inchisoare executate pentru diferite fapte de violenta.

Decizia poate fi contestata la Curtea de Apel Alba Iulia.

Barbatul de 58 de ani a fost retinut, duminica seara, de politistii din Alba, fiind suspectat ca l-ar fi ucis pe fostul primar PSD al comunei Lunca Muresului, gasit mort in dimineata de 27 noiembrie, pe o strada din localitate, langa masina sa, avant mai multe taieturi la gat.

Potrivit unor surse judiciare, Ioan Rusu ar fi plecat sambata de acasa cu intentia de a duce niste bani unui cunoscut. Fostul edil, insa, nu s-ar mai fi intalnit cu persoana respectiva, iar sotia sa ar fi anuntat Politia deoarece nu s-a mai intors acasa.

Potrivit rezultatelor autopsiei, fostul edil a fost ucis cu mai multe lovituri de cutit.

Prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Alba, Marius Ungureanu, a declarat la acea data, pentru News.ro, ca moartea fostului edil din Lunca Muresului a fost violenta si cauzata de mai multe lovituri de cutit aplicate in zona superioara a corpului, in abdomen, torace si gat.

Ungureanu a spus ca procurorii fac cercetari pentru omor si au audiat deja mai multe persoane in acest caz.

Ioan Rusu avea 64 de ani si a fost primar in Lunca Muresului timp de mai multe mandate, pana in acest 2016, el fiind unul dintre liderii organizatiei locale a PSD.