Peste 10.000 de bilete de tren gratuite au fost eliberate pana in prezent, iar capacitatea de transport a fost suplimentata cu 100 de vagoane, informeaza CFR Calatori printr-un comunicat remis, vineri.

HotNews.roFoto: Hotnews

In perioada 8-12 decembrie, in baza prevederilor OUG 89/2016, elevii si studentii cu drept de vot beneficiaza de transport gratuit cu trenul din localitatile in care studiaza catre cele de domiciliu si retur, cu tren Regio si InterRegio, clasa a II-a.

"Casele de bilete din Bucuresti Gara de Nord si din toate garile din localitati cu centre universitare functioneaza la capacitate maxima iar personalul feroviar a fost suplimentat de asemenea, pentru a face fata acestei afluente de pasageri. Si capacitatea de transport catre toate destinatiile a fost suplimentata cu peste 100 de vagoane in aceasta perioada. Recomandarea pe care am adresat-o elevilor si studentilor a fost aceea de a-si planifica din timp detaliile de calatorie, intrucat este obligatorie, conform Ordonantei de Urgenta, achizitionarea biletului atat pentru dus cat si pentru intors. Verificarea documentelor necesare (carte de identitate si carnet de student vizat) si introducrea datelor in sistemul electronic de vanzare bilete este posibila doar la casele de bilete, neexistand alta varianta de eliberare bilete si monitorizare a utilizarii acestora in scopul in care a fost emisa Ordonanta de catre Guvern", se mentioneaza in comunicat, conformAgerpres.

Calatoria gratuita pe calea ferata se acorda dus-intors, de la localitatea in care studiaza elevul sau studentul la localitatea de domiciliu, cu tren regio si interregio, clasa a II-a, in perioada 8-12 decembrie 2016.

Unii dintre elevii si studentii care au mers vineri in Gara de Nord din Capitala pentru a pleca spre localitatile de domiciliu ca sa voteze la alegerile parlamentare au renuntat dupa cateva ore de stat la coada si au urcat in tren fara a-si mai lua biletele gratuite, multi spunand ca altfel ar fi pierdut trenul si ar fi trebuit sa mai stea in gara cateva ore, relateaza News.ro.