Doi muzicieni de la Filarmonica Banatul au fost retinuti, joi seara, dupa ce au fost prinsi in flagrant in timp ce incercau sa vanda droguri unui barbat, in parcarea unui mall din Timisoara, transmite News.ro.

Ei cereau pe stupefiantele pe care au declarat ca le-au cumparat in Olanda, cand au fost intr-un turneu, peste 11.000 de euro.

Politistii de la Crima Organizata si procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) din Timisoara au surprins in flagrant, joi seara, in parcarea unui mall din Timisoara, doi barbati care incercau sa vanda droguri de mare risc unui alt barbat.

In momentul flagrantului, cei doi aveau asupra lor 700 de pastile de Ecstasy si 900 de timbre LSD pentru care au cerut suma de 11.700 de euro.

Barbatii sunt angajati ai Filarmonicii Banatul din Timisoara, unul tenor si altul basist, si au fost recent intr-un turneu in Olanda.

Potrivit anchetatorilor, muzicienii au fost ridicati si condusi la audieri la sediul DIICOT Timisoara unde au declarat ca au cumparat drogurile din Olanda, insa nu ei le-au transportat in Romania, ci un caraus care le-a lasat pe un camp, in zona localitatii Sacalaz.

Pentru a le recupera, ei au folosit coordonate GPS transmise de cel care a adus stupefiantele in tara.

Artistii au fost retinuti pentru 24 de ore, iar vineri urmeaza sa fie prezentati judecatorilor cu propunere de arestare preventiva cu acuzatiile de trafic de droguri de mare risc.