Netflix a adaugat o optiune care permite abonatilor sa descarce emisiuni fara costuri suplimentare pe dispozitivul mobil, pentru a le urmari fara conexiune la internet, relateaza Reuters.

NetflixFoto: ICEEfest

Netflix a semnalat in ultimele luni ca o optiune de vizualizare off-line ar putea fi adaugata, pentru o concurenta mai buna, pe masura ce piata de streaming video devine tot mai aglomerata.

Serviciul rival de streaming video, Amazon.com Inc, a adaugat aceasta optiune cu un an in urma.

Optiunea, introdusa miercuri, este disponibila pentru toti abonatii Netflix si ar putea avea o mai mare atractivitate pe pietele internationale, cum ar fi Africa sau Asia, unde serviciul de internet este mai putin prezent fata de SUA.

Piata internationata a devenit principalul motor de crestere pentru Netflix. Din cei 86,7 milioane de abonati, 47,5 milioane dintre ei provin din SUA.

"In timp ce multi membri se bucura de Netflix acasa, am auzit des ca acestia isi doresc, de asemenea, sa continue vizionarea serialelor si in avioane sau in alte locuri, unde internetul este scump sau limitat", a scris Eddy Wu, directorul de inovare, pe blog-ul sau.

Cea mai noua caracteristica este inclusa in toate planurile si disponibila pentru toate tipurile de smartphone-uri si tablete, a declarat compania.