Incepand de luni, la Directia Permise din Capitala se va lucra in doua schimburi, urmand ca numarul de angajati sa fie suplimentat cu 60, a anuntat vineri ministrul de Interne, Dragos Tudorache.

Dragos TudoracheFoto: Agerpres

Programul de lucru va fi de la ora 7 dimineata pana la 9 seara, a continuat ministrul, adaugand ca cele 60 de posturi suplimentare vor fi asigurate din "rezerva ministrului de Interne", pentru a nu reduce numarul de politisti aflati pe strada.

Tot de saptamana viitoare, va fi introdus un sistem de programare online pentru Bucuresti si Ilfov, similar celui care exista deja in cateva judete din tara, cum este Suceava.

In ceea ce priveste cele doua aparate care emit bonuri, unul nu da bonuri personalizate, favorizand astfel "aparitia de intermediari care traficheaza bonuri de ordine si contribuie la haosul de acolo", a aratat Dragos Tudorache.

Acesta i-a cerut prefectului de Bucuresti ca in termen de zece zile sa achizitioneze un al doilea aparat care sa dea bonuri de ordine personalizate.

Ministrul a facut un apel la cetateni "sa nu mai vina din cursul noptii", deoarece "nu va mai fi cazul de saptamana viitoare", in conditiile in care masurile implementate ar trebui sa elimine cozile care s-au inregistrat la acest serviciu inca din vara.

Dragos Tudorache a mai anuntat mutarea Serviciului de pasapoarte din Pipera "intr-unul din molurile mari din Bucuresti", un model implementat deja in Cluj si Timisoara. Acest lucru ar trebui sa devina realitate pana in 30 ianuarie anul viitor.

In ceea ce priveste examenele pentru permisele de conducere, ministrul a anuntat cresterea numarului de examinatori si un sistem de programare automata, online, de pe calculatorul pe care se da proba teoretica.

In acest sens, Tudorache a decis modificarea unui ordin de ministru "care prevedea exclusiv ca personalul directiei Pasapoarte e cel care poate fi atestat pentru aceasta activitate de examinare", in sensul extinderii categoriei si la nivelul Politiei Rutiere.

Dragos Tudorache a avertizat ca va vizita "inopinat" centrul de la Pipera cat de des va putea "pentru a vedea cum evolueaza lucrurile acolo".

Cozile de la Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) din Pipera au tinut prima pagina a presei inca din vara acestui an.

La acest centru a fost filmat Calin Popescu Tariceanu intrand pe o usa din spate, pentru a evita coada imensa din fata centrului.

Vineri dimineata, aproximativ 300 de oameni asteaptau la cozile din Pipera.