Standardele minimale obligatorii pentru obtinerea calitatii de conducator de doctorat si a titlurilor universitare, puse in dezbatere publica

de I.C.     HotNews.ro
Marţi, 8 noiembrie 2016, 16:03 Actualitate | Esenţial

Acordarea unui titlu academic
Foto: Agerpres
Ministerul Educatiei a lansat in dezbatere publica propunerile de standarde minimale necesare si obligatorii pentru conferirea calitatii de conducator de doctorat si a atestatului de abilitare. Totodata, sunt pus ein dezbatere standardele minimale pe care o persoana trebuie sa le indeplineasca pentru a putea participa la concursurile pentru ocuparea functiilor didactice universitare de conferentiar universitar, profesor universitar si pentru acordarea gradelor profesionale de cercetator stiintific I si II (CS I si CS II).
Propunerile au fost elaborate de Consiliul National pentru Atestarea Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) si, potrivit ministerului, raspund solicitarilor exprimate atat de membrii comunitatii academice, cat si de reprezentantii institutiilor de invatamant superior si ai organizatiilor reprezentative ale societatii civile.

In noul mandat inceput in iunie 2016, Consiliul General al CNATDCU si-a asumat sarcina revizuirii echilibate a standardelor minimale, astfel incat acestea sa stimuleze performanta academica si sa contribuie la corelarea invatamantului superior si a cercetarii stiintifice din Romania cu cele mai bune practici la nivel mondial. Necesitatea revizuirii pe criterii valorice clar definite este impusa de efectele produse de modificarile operate succesiv in anii 2012 si 2013, perioada in care standardele minimale au devenit excesiv de permisive, ceea ce a generat dezechilibre intre domenii si confuzii de valori in sistemul de invatamant superior si cercetare stiintifica din Romania.

Toate mesajele valide trimise de cei interesati pe adresa de email cnatdcu@gov.edu.ro vor fi inaintate spre analiza comisiilor de specialitate ale CNATDCU, astfel incat "propunerile finale ale consiliului, care vor fi aprobate prin ordin de ministru, sa combine in mod optim experienta membrilor comunitatii academice cu promovarea performantei in activitatea de invatamant superior si cercetare stiintifica", noteaza ministerul.


Citeste mai multe despre   
Articol sustinut de BRD Groupe Société Générale

Atelier de idei. Cum te ajuta tehnologia sa-ti faci mai mult timp pentru tine si planurile tale

Munca multa, stres, ore peste program, termene limita, sedinte lungi. Uneori, asa arata ziua de lucru a multora dintre noi. Din acest motiv e foarte important sa investesti in lucruri care te pot ajuta sa iti folosesti mai bine timpul petrecut la birou. Sa lucrezi mai bine, mai usor si mai repede poate insemna mai mult timp pentru tine si pentru cei dragi. Iti propunem, asadar, cinci directii care te pot ajuta pe plan profesional si personal.

4947 vizualizari

 • +1 (1 vot)    
  Abia astept sa vad si stirea (Marţi, 8 noiembrie 2016, 17:14)

  AllahSnackbar [utilizator]

  Standardele minimale obligatorii pentru obtinerea calitatii de presedinte al tarii, puse in dezbatere publica
 • +1 (1 vot)    
  nea Ioane, tanti Marghioala, alooo (Marţi, 8 noiembrie 2016, 17:46)

  U_swamp [utilizator]

  Ei, asta-i buna! A ajuns acum tot natul sa isi dea cu parea ce probe si cerinte se introduc la examenul de abilitare academica.


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version