O ambulanta SMURD a fost implicata, marti, intr-un grav accident de circulatie in zona Pasajului Lujerului din Bucuresti, unde un autoturism Dacia Logan nu i-a acordat prioritate, potrivit News.ro. Un barbat, soferul autoturismului Dacia Logan, a fost ranit grav si a fost transportat la Spitalul Universitar de Urgenta.

Niciunul dintre pasagerii ambulantei SMURD nu a fost ranit, pacientul care era transportat fiind preluat de un alt echipaj SMURD, potrivit reprezentantilor ISU.

Primele date de ancheta ale Brigazii Rutiere arata ca autoturismul Logan se deplasa pe prima banda dinspre Plaza Romania catre intersectia de la Lujerului. Ambulanta venea pe drumul perpendicular, respectiv dinspre Piata Gorjului catre Cotroceni.

Doua dintre autoturismele care circulau pe banda a treia si pe banda a doua i-au acordat prioritate ambulantei care avea sirena si girofarul pornite. Un al treilea autoturism, o Dacie Logan, care circula pe banda intai, a intrat in intersectie si a fost izbit de ambulanta.

Soferul Daciei ar fi spus, potrivit unor surse din ancheta, ca nu a observat ambulanta din cauza celorlalte autoturisme din intersectie. El a fost ranit grav si a ajuns la spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti.