Meteorologii au emis o atentionare Cod Galben de ploi insemnate cantitativ, valabila pentru 13 judete din centrul si sud-estul tarii, valabila incepand de marti dimineata, ora 02.00, pana in la ora 14.00.

Cod GalbenFoto: Meteo Romania

In sudul Banatului, vestul si nordul Olteniei si in nordul Munteniei, precum si in Muntii Banatului, Carpatii Meridionali si in Carpatii de Curbura, cantitatile de apa vor depasi local 25 l/mp si izolat 40...50 l/mp.

Ploile vor continua si in urmatoarele zile, iar temperaturile vor scadea accentuat in toate regiunile, astfel ca in zilele de 9 si 10 noiembrie vremea va deveni rece pentru aceasta perioada din an.

Totodata, incepand de luni, ora 22.00 si pana marti, la ora 20.00, este emisa o informare meteo de ploi moderate cantitativ, intensificari ale vantului, ninsori in zona montana inalta.

In intervalul mentionat va ploua pe arii extinse in sudul, centrul si estul tarii, unde cantitatile de apa vor depasi local 15...20 si izolat 30 l/mp.

Ploile vor avea si caracter de aversa si pe suprafete restranse se vor semnala descarcari electrice. La munte, la altitudini mari, indeosebi in nordul Carpatilor Orientali, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare.

Vantul se va intensifica mai ales in regiunile sudice si sud-estice, cu viteze de 55...60 km/h, iar pe crestele montane rafalele vor depasi temporar 70...80 km/h.