Guvernul a aprobat miercuri un memorandum potrivit caruia Secretariatul General al Guvernului va transmite o cerere catre Consiliul Judetean Cluj pentru trecerea imobilului din domeniul public al judetului Cluj in domeniul public al statului, in vederea darii in administrarea Ministerului Sanatatii pentru realizarea unui spital regional de urgenta.

Astfel, Guvernul a demarat demersurile pentru amplasarea viitorului spital regional de urgenta Cluj pe un teren de 144.000 mp, in Floresti, jud. Cluj.

Unul dintre obiectivele prioritare ale Ministerului Sanatatii il reprezinta construirea a trei spitale regionale de urgenta ¬ la Cluj, Iasi si Craiova, investitie pentru care Guvernul Romaniei a negociat cu Comisia Europeana alocarea a 150 milioane de euro reprezentand contributia nationala, conform memorandumului prin care, in martie 2015, a fost stabilita majorarea procentului aferent ratei de cofinantare nationala pentru axele prioritare Dezvoltarea infrastructurii sociale si Asistenta Tehnica ale Programului Operational Regional 2014-2020.

Ministerul Sanatatii, in calitate de unic beneficiar al axei prioritare 8, obiectivul specific 8.2 "Imbunatatirea calitatii si eficientei ingrijirii spitalicesti de urgenta" cu alocare totala de 300 milioane euro, a demarat demersurile necesare pentru identificarea amplasamentelor corespunzatoare celor trei spitale regionale de urgenta.