Raportul privind activitatea de asigurare a masurilor de ordine publica la mitingul de sambata nu face referire la activitatea Primariei Capitalei, precizeaza Jandarmeria Romana, potrivit Agerpres.

"In raportul Jandarmeriei Romane referitor la aceasta situatie nu exista nicio informatie de natura a denigra activitatea sau legalitatea activitatilor Primariei Municipiului Bucuresti. Facem ferm precizarea ca aceste informatii colportate in spatiul public nu sunt veridice si nu apartin Jandarmeriei Romane", informeaza Jandarmeria.

Potrivit sursei citate, respectivul raport face referire strict la activitatea Jandarmeriei de asigurare a masurilor de ordine publica, "dintr-o perspectiva cronologica si nu contine speculatii referitoare la activitatea Primariei Municipiului Bucuresti".

"Jandarmeria Romana este un partener institutional traditional si corect al Primariei Municipiului Bucuresti, cooperand de fiecare data legal in toate activitatile intreprinse in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti", se mai arata in comunicatul Jandarmeriei Romane.

Ministrul Afacerilor Interne, Dragos Tudorache, a solicitat, sambata, inspectorului general al Jandarmeriei Romane un raport complet cu privire la evenimentele din Piata Victoriei.

Platforma Unionista Actiunea 2012 a organizat sambata, in Capitala, marsul "Lupta pentru Basarabia".

Cinci persoane, printre care si unul dintre organizatorii marsului, George Simion, au fost conduse sambata la Sectia 4 Politie dupa ce, potrivit oficialilor Jandarmeriei Bucuresti, au incercat sa rupa cordonul dispozitivului de ordine in zona Piata Victoria.

Patru dintre cei cinci manifestanti au fost sanctionati cu amenda contraventionala de 3.000 de lei.

Luni, ministrul Tudorache a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, ca nu are ce sa le reproseze reprezentantilor Primariei Capitalei, cei care au autorizat marsul