Vremea va fi in general inchisa, insa valorile termice ce urmeaza a se inregistra se vor situa in general in jurul mediilor climatologic specifice acestei date din an, informeaza Mediafax citand ANM.

Sambata

In tara

Cerul va fi mai mult noros si, mai ales pe parcursul zilei, va ploua in regiunile vestice, nordice si centrale si pe arii restranse in rest. Pe crestele montane cele mai inalte, trecator, precipitatiile pot fi si sub forma de lapovita. Cantitatile de apa vor depasi local 15 l/mp si izolat, in special in zona montana, 20...25 l/mp. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in prima parte a intervalului indeosebi la munte. Temperaturile maxime se vor incadra intre 8 si 18 grade, iar cele minime intre 3 si 13 grade, cele mai ridicate valori urmand a se inregistra in zona litoralului.

Bucuresti

Vor fi innorari, insa doar trecator va ploua slab, indeosebi dimineata si in cursul serii. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 15 grade, iar cea minima va fi de 9...10 grade.

Duminica

In tara

Regimul termic va fi caracterizat de valori normale pentru aceasta data calendaristica in regiunile intracarpatice, unde cerul va fi variabil, iar ploile se vor semnala numai cu totul izolat. In restul teritoriului cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua in general slab, local in Moldova si la munte si pe arii restranse in Muntenia, Oltenia si Dobrogea, iar valorile termice diurne vor fi usor mai coborate decat cele normale.

Vantul va sufla slab si moderat. Trecator, pe crestele montane inalte, vor fi precipitatii mixte. Temperaturile maxime se vor incadra intre 8 si 18 grade, iar cele minime intre 3 si 13 grade. Indeosebi noaptea, pe spatii mici va fi ceata.