Olimpicii romani au reusit o noua performanta importanta la competitiile internationale pe discipline: sapte medalii la a XXI-a editie a Olimpiadei Internationale de Astronomie, informeaza un comunicat al Ministerului Educatiei.

Elevii romani medaliati al Olimpiada Internationala de AstronomieFoto: Ministerul Educatiei

Trei medalii (doua de aur si una de bronz) au fost cucerite in sectiunea rezervata juniorilor (elevi sub 16 ani), in timp ce alte patru medalii au revenit seniorilor (o medalie de aur, o medalie de argint si doua de bronz).

Editia a XXI-a a Olimpiadei Internationale de Astronomie s-a desfasurat in perioada 5 - 13 octombrie in Bulgaria (Plovdiv-Pamporovo) si a reunit concurenti din 20 de tari.

Elevii laureati cu aur sunt Robert-Gabriel Pascalau (clasa a VIII-a/Scoala Gimnaziala "Tudor Arghezi" din Navodari, judetul Constanta), Paul Florin Rebenciuc (clasa a VIII-a/Scoala Gimnaziala "Miron Costin" din Suceava) si Radu Andrei (clasa a XI-a/Colegiul National "Nicolae Balcescu" din Braila).

Anca Dragulescu, eleva in clasa a XI-a la Colegiul International de Informatica din Bucuresti, a fost premiata cu argint, iar David Corneliu Turturean (clasa a IX-a/Colegiul National "Stefan cel Mare" din Suceava), Andrei Horatiu Eftime si Andrei Cosmin, elevi in clasa a X-a si a XI-a la Colegiul International de Informatica din Bucuresti, au fost medaliati cu bronz.

Lotul olimpic al Romaniei a fost coordonat si insotit de profesorii Catalina Anca Marian (Colegiul National "Inochentie Micu Clain" din Alba Iulia) si Lucian Stoian (Colegiul National "Vasile Lucaciu" din Baia Mare).