Autoritatea Nationala pentru Turism a retras licentele a 1.384 de agentii care nu au prezentat o polita valabila de asigurare privind asigurarea rambursarii cheltuielilor de repatriere si a sumelor achitate de turisti pentru achizitionarea serviciilor sau pachetelor de servicii turistice, informeaza Mediafax.

De la data publicarii, operatorii economici care figureaza in lista nu mai pot desfasura activitati specifice agentiilor de turism, conform prevederilor legale, precizeaza institutia. Comunicatul nu precizeaza ce se va intampla cu turistii care au achizitionat deja vacante.

Un comunicat al ANT precizeaza ca este interzisa, potrivit prevederilor legale, "desfasurarea de activitati turistice specifice agentiilor de turism de catre operatorii economici cu licenta de turism expirata sau fara detinerea politei valabile de asigurare privind asigurarea rambursarii cheltuielilor de repatriere si/sau a sumelor achitate de turisti pentru achizitionarea serviciilor/pachetelor de servicii turistice, in cazul insolvabilitatii sau a falimentului agentiei de turism".

Lista agentiilor de turism care nu au facut dovada detinerii politei valabile de asigurare privind asigurarea rambursarii cheltuielilor de repatriere si a sumelor achitate de turisti pentru achizitionarea serviciilor sau pachetelor de servicii turistice, in cazul insolvabilitatii sau a falimentului agentiei de turism, precum si cuprinsul primei notificari de intrare in legalitate apare pe site-ul www.turism.gov.ro.

Directia Generala Control si Autorizare Turism din cadrul Autoritatii Nationale pentru Turism a notificat pentru a doua oara toti operatorii economici care nu au facut dovada politei de asigurare valabile, printr-o scrisoare personalizata recomandata si prin publicarea continutului notificarii si a listei agentiilor de turism notificate.