Presedintele Klaus Iohannis va avea joi, la Cotroceni, o reuniune de lucru pe tema Brexit, cu o delegatie a Guvernului, condusa de premierul Dacian Ciolos.

"Maine (joi - n.r.), la ora 17.00, la Palatul Cotroceni, presedintele Romaniei va avea o reuniune de lucru cu o delegatie a Guvernului, condusa de premierul Dacian Ciolos, pe tema Brexit", a anuntat purtatorul de cuvant al presedintelui Iohannis, Madalina Dobrovolschi, potrivit News.ro.

Britanii au votat, intr-un referendum ce a avut loc in 23 iunie, pentru iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana.

Luna aceasta a avut loc, la Bratislava, primul summit al liderilor tarilor din UE fara Marea Britanie, care a avut ca tema principala viitorul UE in contextul Brexit. Urmatorul summit pe aceasta tema va avea loc in februarie 2017, iar liderii celor 27 de state s-au angajat ca pana atunci sa vina cu un program pentru reformarea UE.

Guvernul britanic intentioneaza sa activeze la inceputul lui 2017 Articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, care va declansa divortul de UE, a anuntat ministrul britanic de Externe Boris Johnson.

Dupa invocarea Articolului 50 vor urma negocieri, timp de maximum doi ani, intre Londra si Bruxelles cu privire la conditiile iesirii din UE si a relatiei viitoare a Regatului Unit cu Uniunea.