Mercurul termometrelor a coborat sambata dimineata, la Miercurea Ciuc, pana la minus 2,2 grade Celsius, ceea ce reprezinta o noua minima a acestei toamne. Meteorologul de serviciu de la Centrul Meteo Targu Mures, Gyorfy Zoltan, a declarat pentru Agerpres ca este pentru a doua zi consecutiv cand la Miercurea Ciuc se inregistreaza temperaturi negative, dupa ce vineri dimineata s-au consemnat minus 0,9 grade Celsius.

Valoarea de minus 2,2 grade Celsius este cea mai scazuta inregistrata in aceasta toamna in zonele locuite din judetele Harghita, Covasna si Mures.

Si la Joseni, mercurul termometrelor a coborat pana la minus 1,1 grade Celsius, in vreme ce la Toplita au fost 0,2 grade.

Potrivit sursei citate, in zona a intrat o masa de aer rece, iar temperaturile vor continua sa fie scazute si in zilele urmatoare. De asemenea, sunt asteptate precipitatii, preponderent sub forma de ploaie, iar la altitudini mari este posibil sa se inregistreze precipitatii mixte.

Minima absoluta a lunii septembrie in judetul Harghita a fost de minus 10 grade Celsius si s-a inregistrat la Miercurea Ciuc, in data de 29 septembrie 1977.