Premierul Dacian Ciolos a anuntat sambata ca l-a asigurat pe Nicolae Robu, primarul Timisoarei, ca Guvernul va sprijini orasul, inclusiv financiar, dupa ce a fost desemnat Capitala Europeana a Culturii in 2021.

"Ii felicit pe timisoreni asa cum l-am felicitat personal si pe primarul Nicolae Robu si l-am asigurat de tot sprijinul Guvernului, inclusiv financiar, pentru a duce la bun sfarsit aceasta onoare si responsabilitate", a scris Ciolos pe Facebook, citeaza Mediafax.

De asemenea, premierul a spus ca timisorenii au aratat de-a lungul timpului un spirit fantastic al libertatii, o organizare antreprenoriala de invidiat si o atitudine exemplara multiculturala si interconfesionala, dar Ciolos a felicitat si cetatenii din Bucuresti, Cluj-Napoca si Baia Mare pentru proiectele de candidatura.

"Sunt sigur ca si de data aceasta timisorenii se vor strange in jurul acestui proiect comun si vor aduna toata energia si creativitatea pentru a atinge si depasi standardul ridicat de Sibiu in 2007 in materie de proiecte culturale europene", a mai scris Dacian Ciolos.