"Valorea publica, politica si managementul public in Uniunea Europeana" este subiectul ultimei editii a unei scoli internationale de vara care s-a desfasurat in ultimele doua saptamani si in care Academia de Studii Economice din Bucuresti si ceilalti organizatori au avut ca partener Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei. Fundatia ce poarta numele omului de afaceri condamnat pentru coruptie a fost partener educational al acestei "Bucharest Summer University" pentru al noualea an consecutiv.

Potrivit unui comunicat de presa, la aceasta a 12-a editie a Scolii Internationale de Vara Bucharest Summer University au luat parte 47 de studenti din 25 de tari. Evenimentul s-a desfasurat pe parcursul a doua saptamani.

Cum e prezentat subiectul-cadru al editiei din acest an:

  • "Editia din acest an a propus studentilor tema "Public Value, Politics and Public Management in the European Union", insuflandu-le acestora o viziune multiculturala asupra conceptelor fundamentale aferente managementului si administratiei publice. Programul cursurilor a fost dinamic si interactiv, iar studentii ciclurillor de licenta, masterat si doctorat au dezbatut principalele provocari ale domeniului public si au prezentat tendintele viitoare in administratie, toate raportate la particularitatile culturale ale tarilor de origine si la valorile mediului de afaceri european. Cei mai buni specialisti in domeniu si profesori de renume mondial le-au vorbit studentilor, iar programul academic al participantilor a fost imbinat cu vizite de studiu."

De ce a fost fundatia lui Dan Voiculescu partener educational pentru al noualea an consecutiv? Potrivit comunicatului, "datorita potentialului educativ imens pe care il ofera evenimentul, atat la nivel national cat si international. In cei 12 ani de existenta, peste 600 de tineri au urmat cursurile scolii de vara, care a devenit, de altfel, un element important de promovare a brandului de tara, prin educatie."

Bucharest Summer University a avut ca organizatori Academia de Studii Economice din Bucuresti, Asociatia Absolventilor ALUMNI ASE si Uniunea Studentilor ASE, "prin intermediul Senatului Studentilor si sub mentoratul Facultatii de Administratie si Management Public". Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei a fost partener educational. Evenimentul este sprijinit de BNR. Principalii parteneri media au fost Antena 1, Antena 3 si Radio Zu.