Guvernul a modificat luni, printr-o Hotarare, Regulamentul de organizare si functionare a Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, precum si atributiile serviciilor de urgenta profesioniste, inca o etapa a masurilor de imbunatatirea a activitatii acestei institutii, asumate la inceputul mandatului guvernamental. Potrivit unui comunicat al Guvernului, au fost infiintate patru noi structuri, din care doua la nivel de directie, una de nivel de serviciu si una de nivel compartiment.

Acestea vor avea atributii in ceea ce priveste pregatirea pentru interventie a personalului operativ, pregatirea populatiei sa reactioneze in cazul unor situatii de urgenta, planificarea exercitiilor si a managementului starilor exceptionale, respectiv a achizitiilor publice.

Noile masuri organizatorice au drept scop eficientizarea activitatii pe linia prevenirii, pregatirii, protectiei comunitatilor si realizarii interventiilor in stransa corelare cu specificul situatiei operative de la nivelul fiecarui judet, prin realizarea unei structuri organizatorice functionale si adaptate nevoilor actuale ale institutiei, pentru extinderea competentelor institutiilor din subordine, se mai arata in comunicatul Guvernului.

De asemenea, actul normativ aduce clarificari in ceea ce priveste modul de avizare si aprobare a atributiilor specifice compartimentelor functionale din cadrul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta.