Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu si omologul sau kuweitian, Ali Saleh Al Omair, care se afla intr-o vizita oficiala in Romania, au avut un accident rutier joi in apropiere de Slobozia, transmite Agerpres. Accidentul a avut loc la iesirea din Slobozia (Ialomita) spre Braila. Ministerul Sanatatii anunta ca "ministrii au suferit traumatisme cranio-cerebrale minore, dar viata lor nu este pusa in pericol; starea celor doi oficiali este stabila, amandoi sunt constienti".

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE 13.07Rezultatele analizelor efectuate la Spitalul Judetean de Urgenta din Slobozia arata ca ambii ministri au suferit fracturi de piramida nazala, informeaza MS. La investigatiile CT nu au fost gasite niciun fel de probleme cervicale sau cerebrale. Recomandarea medicilor este un control ORL si neurochirurgical. Oficialii vor fi transferati la Bucuresti, la spitalul Elias, cu ambulanta.

Accidentul a fost confirmat de catre ministrul Agriculturii. El a precizat ca nu au fost raniti grav.

"Am avut un accident cu masina, in care eram impreuna cu ministrul kuweitian. Eram in coloana oficiala si a percutat o alta masina...n-a apucat sa se dea la o parte. Nu suntem grav raniti. Eram pe autostrada, mergeam catre Braila si s-a intamplat dupa Slobozia. A venit SMURD-ul si ne-a luat de la locul accidentului si acum suntem la spitalul din Slobozia. Trebuie sa ne controleze pentru ca asta este procedura. Suntem loviti la nas si eu si ministrul kuweitian, dar suntem bine", a declarat, pentru Agerspres, Achim Irimescu.

In momentul de fata, cei doi oficiali se afla la Spitalul din Slobozia pentru verificari.

Potrivit Digi 24, accidentul a avut loc pe DN21, cand autoturismul din fata masinii demnitarilor a franat brusc.

In masina se aflau patru persoane: cei doi demnitari, translatorul si soferul.

Translatorul ar fi fost si el ranit usor.

Politia cerceteaza cauzele si imprejurarile accidentului.

Comunicatul Ministerului Sanatatii:

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, se deplasa intr-o vizita oficiala alaturi de omologul sau din Kuweit, Ali Saleh Al Omair, in judetul Ialomita, cand masina in care se aflau a fost implicata intr-un accident rutier.

Starea celor doi oficiali este stabila, amandoi sunt constienti. Ministrii au suferit traumatisme cranio-cerebrale minore, viata lor nu este pusa in pericol. Translatorul delegatiei a suferit un traumatism de stern usor, de asemenea este in afara oricarui pericol.

In acest moment, cele trei persoane sunt evaluate in continuare la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta din Slobozia. Urmeaza analize la computer-tomograf. Dupa rezultatele acestora, medicii vor decide conduita terapeutica ulterioara.