De la inceputul anului pana in prezent, peste 25 de milioane de oameni si peste sapte milioane de mijloace de transport au tranzitat frontierele Romaniei, anunta Ministerul Afacerilor Interne, citat de Mediafax.

"In ceea ce priveste siguranta la frontierele Romaniei, volumul de munca din primul semestru al anului 2016 a fost unul consistent - peste 25 de milioane de cetateni si peste 7 milioane de mijloace de transport au tranzitat frontierele, fapt ce a necesitat un efort semnificativ, precum si numeroase resurse suplimentare", transmite Ministerul Afacerilor Interne printr-un comunicat de presa.

"Aniversarea Zilei Politiei de Frontiera este un moment semnificativ in istoria institutionala a uneia dintre cele mai importante arme ale Ministerului Afacerilor Interne. Politia de Frontiera Romana, ca si celelalte componente ale sistemului de ordine si siguranta publica, a evoluat permanent in raport cu realitatile sociale si de securitate ale Romaniei si a reusit sa faca fata cu succes provocarilor institutionale interne, dar si a celor externe. Pe langa aceste misiuni in parteneriat cu agentiile europene, Politia de Frontiera Romana gestioneaza peste 2.000 de kilometri din frontiera externa a Uniunii Europene, context in care responsabilitatea dumneavoastra este una foarte mare, care vizeaza intreg spatiul european", le-a transmit ministrul Petre Toba angajatilor Politiei de Frontiera.

La 24 Iulie 1864, domnitorul Alexandru Ioan Cuza semna Decretul prin care se realiza unirea corpurilor graniceresti "de dincoace si dincolo de Milcov", moment ce a devenit reper istoric si moment de recunoastere a identitatii institutionale a Politiei de Frontiera Romane.