Produse alimentare expirate si de un an, "mizerie crunta'', lipsa autorizatiei de functionare si a formelor legale pentru angajati, toate au fost gasite de Comisarii Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor Brasov in urma unui control efectuat sambata la Popasul Caprioara din Poiana Brasov, informeaza Agerpres.

"Am gasit un dezastru total la aceasta unitate de alimentatie publica la care ne chinuim sa intram de o luna de zile. Cu toate ca programul de functionare este afisat intre orele 8.00-16.00, niciodata nu este respectat. Ce am gasit in interiorul acestei unitati este greu de descris. Produse alimentare expirate,carnea pentru mici, carnea de porc sau cea de pasare cu termen de valabilitate depasit, rosii mucegaite puse in congelator, oua expirate de o luna, toate condimentele expirate de anul trecut. La multe dintre alimente nu se cunostea provenienta lor", a declarat duminica, pentru Agerpres, comisarul sef al Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor Brasov, Claudiu Susanu.

Acesta a tinut sa sublinieze si "mizeria crunta'' descoperita in bucataria unitatii.

"Nu mai vorbim despre mizeria crunta din interior. Muste, lipsa graficelor de temperatura, verificarea metrologica a cantarului expirata, vesela ruginita, un dezastru. Probabil ca de-a lungul timpului o parte dintre turistii care au servit masa aici o fi avut probleme de sanatate. In timpul controlului am vazut ca erau persoane care serveau mici. Imi pare foarte rau ca nu am ajuns mai demult sa controlam aceasta unitate de alimentatie publica, pentru ca nu face cinste absolut deloc zonei", a spus Claudiu Susanu.

Totodata, unitatea nu avea autorizatia de functionare de la primarie si nici forme legale de angajare pentru personalul care lucra aici.

Comisarii au intocmit un proces-verbal cu cele constatate la fata locului si au amendat unitatea cu suma de 42.000 de lei, fiind retrase de la comercializare toate produsele neconforme.

"De asemenea, comisarii care au facut controlul au intocmit documentele pentru inchiderea acestei unitati de alimentatie publica, asa cum prevede legislatia, iar eu cu siguranta le voi aproba", a precizat comisarul sef. El a mai spus ca va reveni cu alte detalii despre acest control in cursul zilei de luni.