O terasa din Vama Veche a fost inchisa temporar de catre inspectorii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, dupa ce acestia au descoperit 100 de kilograme de peste depozitat necorespunzator si neetichetat, fiind date amenzi in valoare de peste 15.000 de lei, anunta News.ro.

Echipele de control ale ANPC, in frunte cu presedintele institutiei, Bogdan Marcel Pandelica, au facut, vineri, mai multe verificari in Vama Veche. In urma controlului, au fost gasite nereguli la doi operatori economici, fiind descoperite cantitati de peste care nu au aveau elemente de identificare sau nu erau depozitate in conditii normale. Una dintre unitatile verificate a fost inchisa temporar pana la remedierea deficientelor.

"Au fost controlati sase operatori economici. La doi dintre acestia, s-au gasit abateri privind legislatia in domeniul protectiei consumatorilor. La unul dintre operatori s-au gasit peste 40 de kilograme de sprot care nu avea date de identificare, termene de valabilitate si a fost oprit de la comercializare acest produs. La un alt operator economic au fost identificate peste 100 de kilograme de peste si preparate din peste care nu erau depozitate in conditii normale de depozitare, fara etichetare, congelate, produse expirate. Aici a fost oprita temporar activitatea, prestarea de serviciu, pana la remedierea deficientelor. Amenzile au insumat peste 15.000 de lei in total la acesti operatori economici", a declarat presedintele ANPC la finalul controalelor.

Bogdan Marcel Pandelica a mai spus ca in cele trei comandamente ANPC de pe litoral, de la Mamaia, Neptun si Costinesti, operatorii economici pot solicita consiliere privind legislatia in domeniul protectiei consumatorilor.

Reprezentantii ANPC au precizat ca asemenea verificari vor continua in perioada urmatoare pe litoralul romanesc.