Ambasada Frantei in Romania anunta ca in jurul tuturor institutiilor oficiale franceze in Romania au fost luate "masuri de securitate consolidate gratie mobilizarii autoritatilor romane" si multumeste autoritatilor romane "pentru promptitudinea reactiei lor si pentru disponibilitatea lor".

Ambasada la Bucuresti anunta ca, dupa atentatul din Nisa, drapelele franceze de pe teritoriul Romaniei sunt in berna, potrivit unui comunicat de presa.

Ambasada le multumeste "tuturor celor care si-au exprimat condoleantele si sprijinul pentru natiunea franceza" si anunta deschiderea unei carti de condoleante in fata Ambasadei (strada Biserica Amzei nr. 13-15, Bucuresti) incepand de la ora 13.00, astazi, vineri, 15 iulie 2015. In zilele urmatoare, aceasta va ramane la dispozitia publicului intre orele 9.00 si 20.00.

De asemenea, un Registru de condoleante online a fost deschis pe site-ul Ambasadei Frantei unde au fost deja publicate numeroase mesaje trimise de cele mai inalte autoritati romane, misiuni diplomatice si numerosi cetateni. Persoanele care doresc acest lucru isi pot trimite mesajele pe adresa : presse.bucarest-amba@diplomatie.gouv.fr. Mesajele lor vor fi facute publice ulterior.