Premierul Calin Popescu Tariceanu i-ar fi cerut demisia ministrului Transporturilor, Ludovic Orban, sustine Antena 3, in timp ce surse de la varful PNL au declarat pentru HotNews.ro ca ministrul Transporturilor este sustinut de Dinu Patriciu. Interventia omului de afaceri a facut ca Orban sa fie inca in functie, in ciuda dorintei lui Tariceanu de a scapa de unul dintre oponentii sai din PNL.

Singura cerinta a lui Patriciu ar fi fost ca Ludovic Orban sa pastreze discretia si sa evite iesirile in public pana cand scandalul se va stinge. Reamintim ca Dinu Patriciu a demisionat din toate functiile detinute in PNL in ianuarie 2006, ramanand simplu membru in organizatia PNL Prahova.

Drept dovada a acestei strategii, intalnirea de maine a Ligii Alesilor Locali din PNL, unde Orban este presedinte, a fost amanata, astfel incat ministrul Transporturilor sa nu fie nevoit sa-si faca aparitia in public.

Ludovic Orban declarase anterior ca nu intentioneaza sa demisioneze din fruntea Ministerului Transporturilor, in urma accidentului de masina pe care l-a produs in zona Cotroceni din Bucuresti.

Orban a precizat chiar ca premierul Calin Popescu Tariceanu nu i-a cerut demisia.

Ministrul Transporturilor nu a participat la sedinta de Guvern de astazi si nu s-a prezentat nici la minister.

Pe de alta parte, intr-o declaratie telefonica pentru Realitatea TV, Ludovic Orban a declarat ca va sta ascuns atata timp cat va fi "vanat". Orban afirma ca nu este neaparat nevoie de el la minister, pentru ca institutia poate fi condusa si de la distanta.

Dinu Patriciu este in acest moment membru al PNL, fara a detine nici o functie de conducere in partid.

Dinu Patriciu dezminte informatiile

La cateva ore dupa aparitia articolului, omul de afaceri Dinu Patriciu a remis redactiei HotNews.ro un comunicat prin care dezminte informatiile potrivit carora i-ar acorda sprijinul lui Ludovic Orban.

Precizam ca redactorul HotNews.ro a incercat sa prezinte si punctul de vedere al lui Dinu Patriciu, insa acesta nu a putut fi contactat.

Iata comunicatul lui Dinu Patriciu:

"In legatura cu articolul semnat de doamna Luminita Parvu, intitulat "Patriciu il sprijina pe Orban, Tariceanu i-ar fi cerut demisia", publicat astazi pe site-ul HotNews.ro, as dori sa fac o scurta precizare: Informatiile aparute in articolul sus mentionat sunt pure inventii, nu au nici o baza reala. In anul 2006 mi-am dat demisia din toate functiile detinute in PNL si am ramas simplu membru in organizatia de Prahova a PNL. Din acel moment mi-am dedicat toata atentia afacerilor pe care le desfasor. A fost o decizie pe care mi-am asumat-o voluntar si pe care am respectat-o constant."