In zonele montane, precum si in Moldova, Muntenia, Dobrogea si in cea mai mare parte a Transilvaniei si a Maramuresului vor fi perioade cu instabilitae atmosferica accentuata, informeaza Mediafax citand ANM.

FURTUNA SI FULGEREFoto: USER UPLOADED

In tara

In zonele montane, precum si in Moldova, Muntenia, Dobrogea si in cea mai mare parte a Transilvaniei si a Maramuresului vor fi perioade cu instabilitae atmosferica accentuata. Pe arii extinse se vor semnala averse torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului ce vor lua si aspect de vijelie si caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi 20...25 l/mp si pe arii restranse 60...70 l/mp, cu precadere in zona Carpatilor Meridionali si Orientali.

In restul tarii cerul va fi variabil, iar ploile pe spatii mici. In cursul noptii aria fenomenelor de instabilitate atmosferica se va restange treptat catre partea de est si sud-est a teritoriului.

Valorile termice vor marca o scadere in toata tara, iar in vest, nord-vest si centru vor caracteriza o vreme racoroasa; temperaturile maxime se vor incadra intre 20 si 29 de grade, iar cele minime intre 13 si 22 de grade.

La Bucuresti

Vremea va deveni in general instabila si se va racori simtitor. Indeosebi dupa orele amiezii, temporar innorarile se vor accentua si se vor semnala averse torentiale, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Cantitatile de apa vor fi insemnate si vor fi posibile caderi de grindina. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 27 de grade, iar cea minima va fi de 17...18 grade.

Miercuri, in tara

Vremea se va mentine in general instabila in jumatatea de sud-est a teritoriului, precum si la munte, unde pe parcurusl zilei vor mai fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Pe arii restranse se vor mai cumula cantitati de apa de peste 25...30 l/mp.

In restul teritoriului, vremea va deveni in general frumoasa, cerul va fi variabil, iar ploi de scurta durata vor fi posibile izolat.

Temperaturile maxime se vor incadra intre 24 si 31 de grade, iar cele minime intre 14 si 22 de grade, usor mai coborate in depresiuni.