Unitatea de Primire Urgente (UPU) din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Arad a fost inundata, ca urmare ploii abundente care a cazut duminica in Arad. Apa a patruns de pe acoperis prin peretii sectiei inaugurate recent, la finalul lucrarilor de renovare care au durat mai bine de un an, scrie Agerpres.

Asistentele, medicii si angajatii firmei de curatenie din spital au intervenit si au evacuat apa cu ajutorul unor galeti.

'Duminica seara a ajuns la fata locului inclusiv prefectul judetului, Cosmin Pribac, in vederea evaluarii situatiei. In cele din urma, dupa ce noi, cei din spital, am constatat ca trebuie sa ne descurcam singuri, am luat decizia de evacuare a UPU, cu tot cu pacienti si echipamentele in valoare de zeci de mii de euro si de mutare la Pediatrie, situatia fiind acum sub control. Am luat legatura cu vicepresedintele CJ, Adrian Tolea, caruia i-am cerut sa ia legatura cu reprezentantii firmei care a executat lucrarea, pentru a le solicita acestora refacerea lucrarilor care, de altfel, se afla in garantie. Marti ne vom intalni cu toti factorii responsabili pentru a evalua situatia si a stabili este de facut in vederea remedierii cat mai rapide a situatiei', a declarat luni dr. Mirandolina Prisca, manager general al SCJU Arad.

Pe de alta parte, potrivit reprezentantilor CJ Arad, institutia care administreaza SCJU Arad, reprezentantii firmei care a executat lucrarea de renovare a UPU au fost solicitati in mai multe randuri pentru a interveni si a corecta problemele descoperite.