Sute de persoane au venit duminica in curtea Bisericii Toma Cozma din Iasi pentru a lua parte la funeraliile profesorului Catalin Pop, unul dintre cei patru barbati care au murit vineri dupa amiaza in accidentul rutier care a avut loc in localitatea brasoveana Persani, potrivit Agerpres. Peste 200 de persoane - rude, prieteni, colegi sau simpli cetateni - au luat participat la ceremonialul religios oficiat la Biserica Toma Cozma. Ulterior, sicriul cu trupul neinsufletit al profesorului Catalin Pop a fost inmormantat la Cimitirul Sfanta Treime din cartierul Pacurari.

Catalin Pop a fost coordonatorul Ansamblului Folcloric "Hora" de la Palatul Copiilor. Timp de 18 ani cantat in corul bisericii Toma Cozma.

"Duminica cinzecimii e o zi care se impleteste aici, la Biserica Toma Cozma, cu pogorarea in mormant a profesorului Catalin Ovidiu Pop. Activitatea lui nu s-a limitat doar la interpretarea unor piese muzicale corale. El era un mare pasionat pentru muzica corala bisericeasca. Venea intotdeauna cu partituri si idei noi, cu proiecte noi. Era un bun familist. Venea cu sotia si cei doi copii si cantau aici. Era un concert al generatiilor. Ceea ce reusea sa transmita ne intareste sufleteste. Era un om care inspira pozitiv, mai ales sufleteste", a spus preotul paroh al Bisericii Toma Cozma, Mihai Margineanu.

Tot duminica, in localitatea Macaresti a fost inmormantat coregraful Teodor Cosmin Manoila.

Celor doi, artistii Ateneului Tatarasi din Iasi le vor aduce un omagiu vineri, prin intermediul unui recital de muzica renascentista. Spectacolul va fi sustinut de Constantin Lazar si Dragos-Mihai Cohal.

Un microbuz inmatriculat in judetul Iasi a fost implicat, vineri, intr-un accident rutier pe DN1 in zona localitatii Persani. In urma accidentului, patru persoane au decedat. Ceilalti pasageri, cu varste cuprinse intre 12 si 19 ani, au fost transportati la patru spitale din Brasov avand diverse politraumatisme.