ANM a emis o avertizare cod portocaliu valabila intre 19:45 si 20:30 in jumatatea de nord a Capitalei si local in nordul judetului Ilfov (Buftea, Chitila, Otopeni, Pantelimon, Voluntari, Afumati, Balotesti, Branesti, Chiajna, Ciolpani, Ciorogarla, Corbeanca, Dascalu, Dobroesti, Dragomiresti-Vale, Ganeasa, Gradistea, Gruiu, Moara Vlasiei, Mogosoaia, Nuci, Peris, Petrachioaia, Snagov, Stefanestii de Jos, Tunari). Avertizarea se refera laaverse ce vor cumula cantitati de apa in jurul a 20...25 l/mp.

In zona, in ultima ora, s-au cumulat deja peste 25...30 l/mp, descarcari electrice, grindina de mici dimensiuni, intensificari de scurta durata ale vantului, afirmau la ora 19.00 meteorologii.

UPDATE 20.01Un copac a cazut fara a produce avarii si in trei imobile s-a acumulat apa la subsol in urma ploii torentiale de duminica seara din Bucuresti, a anuntat Daniel Vasile purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti, citat de Agerpres. Acumularile de apa s-au produs pe strazile Moldovei, Andrei Saguna si Stelutei.

De asemenea, in Chitila si in Otopeni au mai fost sesizate acumulari de apa la case, a mai spus Daniel Vasile. Inundatiile au afectat si zonele Damaroaia, Bucurestii Noi si Stefanestii de Jos.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis sambata o avertizare de instabilitate atmosferica accentuata si ploi insemnate cantitativ valabila de duminica, ora 12.00 pana marti la ora 21.00.

In intervalul mentionat, instabilitatea atmosferica va fi accentuata, mai ales in nord-vestul si vestul tarii, precum si in zona Carpatilor Occidentali si Meridionali si dealurile aferente, unde cantitatile de apa vor depasi local 20 l/mp si izolat, mai ales la munte, 50 l/mp.