O grupare specializata in trafic de droguri a fost destructurata, dupa ce s-au efectuat perchezitii si doi membri ai acesteia au fost prinsi in flagrant, la Craiova, cand ridicau un colet cu patru kilograme de cannabis, informeaza Agerpres.

Potrivit Politiei Romane, vineri s-a luat masura controlului judiciar pentru 60 de zile fata de un membru al gruparii, iar alti doi au fost arestati preventiv, dupa ce joi fusesera retinuti.

Pe 27 mai, alti doi membri ai gruparii, prinsi in flagrant la Craiova, au fost retinuti, iar pe 28 mai arestati preventiv.

"Patru membri ai unei grupari infractionale specializate in trafic de droguri au fost retinuti, iar ulterior arestati, in urma unei actiuni organizate de politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Craiova, sub coordonarea procurorilor DIICOT - ST Craiova. Acestia, impreuna cu un alt barbat, fata de care s-a dispus masura controlului judiciar pentru 60 de zile, sunt banuiti ca ar fi comercializat, pe raza judetului Dolj, cannabis si rezina de cannabis, droguri procurate din Spania", releva un comunicat al IGPR.

In urma flagrantului, asupra a doi dintre ei s-au gasit patru kilograme de cannabis. De asemenea, in urma perchezitiilor domiciliare, politistii au ridicat aproape cinci grame de fragmente vegetale de cannabis, un comprimat MDMA, 13 telefoane mobile, un laptop, patru grindere, 8.650 de lei si 1.150 de euro.

Cercetarile sunt continuate in cauza, sub coordonarea procurorilor DIICOT-ST Craiova, sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, introducere in tara de droguri de risc, precum si pentru trafic de droguri de risc.

La actiune au participat si luptatori ai Serviciului pentru Actiuni Speciale - Inspectoratul de Politie Judetean Dolj, iar suportul de specialitate a fost efectuat de catre Directia Operatiuni Speciale din cadrul IGPR.