Agentia Nationala de Integritate a solicitat Camerei Deputatilor aplicarea sanctiunilor disciplinare in cazul deputatilor Costin Florin Paslaru si Florin Ionas Urcan ca urmare a ramanerii definitive a rapoartelor de evaluare, informeaza un comunicat ANI.

In cazul lui Paslaru, ANI a solicitat aplicarea sanctiunii disciplinare - diminuarea indemnizatiei cu 10% pe o perioada de maximum 3 luni, abatere prevazuta de Legea privind Statutul deputatilor si al senatorilor potrivit careia "fapta deputatului (...) de a incalca legislatia in materie privind conflictul de interese constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza cu diminuarea indemnizatiei cu 10% pe o perioada de maximum 3 luni. Sanctiunea se aplica de catre Biroul Permanent al Camerei din care face parte deputatul (...)"

In cazul lui Urcas ANI a solicitat aplicarea sanctiunii disciplinare - incetarea de drept a mandatului de deputat, in conformitate cu prevederile art. 7 alin. (4) din Legea nr. 96/2006, potrivit carora "in cazurile prevazute la alin. (1) lit. c) si d) precum si in cazurile prevazute la alin. (2) lit. c) si d), presedintele Camerei ia act de situatia de incetare a mandatului de deputat (...) si supune votului plenului Camerei (...) adoptarea hotararii prin care se vacanteaza locul de deputat (...)".

Agentia Nationala de Integritate a constatat la data de 8 noiembrie 2011 faptul ca PASLARU FLORIN-COSTIN, deputat in Parlamentul Romaniei, a propus angajarea si a avizat contractul individual de munca privind angajarea fiului sau, in cadrul Biroului Parlamentar - Circumscriptia electorala nr.18 Galati, incalcand astfel, prevederile Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003.

Raportul de evaluare privind incalcarea de catre PASLARU FLORIN-COSTIN a regimului juridic al conflictului de interese a ramas definitiv si irevocabil prin decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie nr. 1502 din 18 mai 2016.

Agentia Nationala de Integritate a constatat la data de 4 noiembrie 2013 faptul ca URCAN IONAS FLORIN, la data faptelor, primar al Orasului Ludus, Jud. Mures, s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada exercitarii mandatului 2008-2012, intrucat a detinut, simultan, atat functia de ales local, cat si calitatea de reprezentant din partea autoritatii publice locale in cadrul Consiliului de administratie al Grupului Scolar Industrial Ludus, precum si calitatea de administrator in cadrul a doua societati comerciale.

Raportul de evaluare a starii de incompatibilitate in cazul deputatului URCAN IONAS FLORIN a ramas definitiv si irevocabil prin decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie nr. 924 din 23 martie 2016, se mai scrie in comunicatul citat.