In contextul actiunilor de protest desfasurate miercuri de catre sindicatele din domeniul industriei de aparare, Consilierul Prezidential Ion Oprisor, seful Departamentului Securitatii Nationale din Administratia Prezidentiala, a primit, la Palatul Cotroceni, o delegatie a reprezentantilor sindicatelor, condusa deDumitru Costin, presedintele Blocului National Sindical, informeaza Cotroceniul.

"Reprezentantul Administratiei Prezidentiale a luat act de propunerile si revendicarile liderilor de sindicat, informandu-l cu celeritate pe Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, cu privire la temele propuse spre analiza de catre sindicalisti.

Administratia Prezidentiala reconfirma interesul sporit al Presedintelui Romaniei pentru adoptarea, in colaborare cu Guvernul Romaniei, a celor mai potrivite decizii privind revigorarea industriei de aparare", se scrie in comunicat.

Cateva sute de angajati din industria de aparare au protestat miercuri in fata Palatului Cotroceni, nemultumiti de faptul ca autoritatile nu doteaza armata cu echipamente produse in Romania, preferand importul de armament la mana a doua, transmiteAgerpres.

"Ministerul Apararii prefera sa cumpere arme si munitie de mana a doua din import, in timp ce fabricile noastre stau pe butuci din cauza lipsei de comenzi. S-au irosit in acest fel 15 miliarde de euro in ultimi 25 de ani pe toate vechiturile din afara, iar armata este dotata foarte prost. Practic, 80% din armata romana este, in acest moment, inoperabila, in conditiile in care rusii ne arata degetul, odata cu scutul de la Deveselu", a declarat, miercuri, Adrian Nania, presedintele Federatiei Sindicale din Aparare "Unirea".