Ministerul Educatiei informeaza ca a publicat spre consultare listele nominale privind componenta comisiilor de specialitate ale Consiliului National de Atestare a Diplomelor, Titlurilor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) tocmai pentru a primi observatii cu privire la persoanele propuse. Ministerul precizeaza ca a pus la dispozitie o adresa de email (cnatdcu@edu.gov.ro) unde asteapta puncte de vedere argumentate, precum informatiile evidentiate de Asociatia Edu Cer cu privire la profesorul Ioan Tulcan de la Facultatea de Teologie a Universitatii Aurel Vlaicu din Arad, selectat in comisia de Teologie.

Brainmap.ro, platforma prin care s-au depus aplicatiilor pentru noul CNATDCUFoto: brainmap.ro

"Rolul publicarii spre consultare a listelor nominale privind comisiile de specialitate CNATDCU, asa cum au fost ele propuse de comitetele de selectie, acesta este: de a primi observatii asupra persoanelor propuse. Iar faptul ca EduCer a venit cu aceasta reactie arata ca mecanismul functioneaza. De altfel, incurajam pe cei care pot veni cu puncte de vedere argumentate, sa o faca pe canalul deja anuntat", a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului Educatiei, Mirabela Amarandei, pentru HotNews.ro.

"As vrea sa fac o mentiune, pentru a clarifica procesul de constituire a noului CNATDCU, unul pe care l-am gandit transparent de la bun inceput. Listele comisiilor de specialitate sunt rezultatul analizei realizate de comitetele de selectie, nicidecum nu sunt liste facute in birourile Ministerului Educatiei. De altfel, si comitetele de selectie au fost publicate spre consultare inainte de a fi constituite", a adugat Mirabela Amarandei.

Asociatia Edu Cer informeaza ca profesorul universitarIoan Tulcande la Facultatea de Teologie a Universitatii Aurel Vlaicu din Arad, selectat in comisia de Teologie a Consiliului National de Atestare a Diplomelor, Titlurilor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), institutie abilitata sa analizeze sesizarile de plagiat care vizeaza teze de doctorat, a fost colaborator/lucrator al securitatii stabilit de CNSAS in acest sens existant o sentinta irevocabila a Inaltei Curti de Casatie si Justitie din 2013. Edu Cer solicita Ministerului Educatiei sa il elimine pe Ioan Tulcan din aceasta structura aflata insubordinea sa.

Ministerul Educatiei a publicat saptamana aceasta propunerile pentru 24 dintre comisiile de specialitate ale CNATDCU. Acestea pot fi consultate si pe site-ul Ministerului Educatiei. Pana la data de 23 mai 2016, orice persoana fizica sau juridica are dreptul sa transmita eventuale obiectii si sesizari argumentate catre Ministerul Educatiei, la adresa de email cnatdcu@edu.gov.ro.