Olimpicii romani au obtinut 8 medalii (doua de aur, doua de argint si patru de bronz) la Olimpiada Internationala de Fizica a tarilor din Asia/APHO 2016 (Hong Kong, 1-9 mai), unde lotul Romaniei a participat pentru a treia oara consecutivin calitate de invitati speciali, informeaza Ministerul Educatiei.

Premiati in 2014 cu argint si in 2015 cu aur, Dan Stefan Eniceicu si Tudor Costel Cretu au cucerit inca o data cele mai pretioase distinctii. Medaliile de argint au fost obtinute de Robert Iulian Raveanu si Andrei Catalin Raduc, acesta din urma egalandu-si rezultatul de anul trecut. Si-au trecut in palmares medalii de bronz Anca Dragulescu, Ovidiu Mihai Popa (mentiune, in 2015), Razvan Radu si Gabriel Danut Buica. Toti componentii echipei sunt elevi ai Liceului International de Informatica din Bucuresti.

Ajunsa la a XVII-a editie, competitia este destinata exclusiv tarilor de pe continentul asiatic, Romania fiind singurul stat din afara acestui spatiu care participa ca urmare a recunoasterii si aprecierii rezultatelor exceptionale inregistrate an de an la Olimpiada Internationala de Fizica.