Sediul unei societati a fost inundat luni in urma unei viituri, 5 autoturisme au fost luate de ape, alte opt au fost inundate, iar peste 50 de gospodarii au fost la randul lor afectate in judetul Valcea, se arata intr-un bilant oferit presei de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Valcea, citat de Agerpres.

Inundatii in judetul ValceaFoto: Captura YouTube

"In intervalul orar 12.30 - 15.00, judetul Valcea s-a aflat sub atentionare meteorologica de Cod Galben tip nowcasting. La nivelul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "General Magheru" al Judetului Valcea s-a operationalizat grupa operativa pentru monitorizarea si gestionarea situatiilor de urgenta si au fost suplimentate fortele. Din cauza cantitatilor mari de precipitatii inregistrate, paraul Samnicel a iesit din matca si a inundat gospodariile din preajma podului ce traverseaza DN 7. Apa a luat 5 autoturisme din curtea societatii de langa pod si a inundat alte 8", se arata in bilantul ISU Valcea.

Totodata, viitura a inundat curtea dar si sediul unei companii de vopseluri si a afectat alte peste 50 de gospodarii.

"Primul apel pentru inundatiile din localitatea Budesti a fost facut la ora 14.12, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "General Magheru" al Judetului Valcea a trimis la fata locului 58 de cadre, 10 motopompe, 5 autospeciale, o barca si o motopompa de capacitate mare. In unele zone apa a depasit 1 metru, iar la circa 30 de minute aceasta a scazut la mai putin de 30 de centimetri. In acest moment se intervine cu 16 motopompe pe raza localitatii Budesti, 12 si in Ramnicu Valcea, pe strazile Straubing, Lespezi, Kalamata, pentru evacuarea apei din gospodarii", a declarat pentru Agerpres purtatorul de cuvant al ISU, Catalin Popescu.

Inundatii din cauza apelor scurse de pe versanti s-au produs si in localitatile Golesti si Copaceni.

Inspectoratul este pregatit sa intervina pentru orice situatie de urgenta generata de aceste fenomene, iar la nevoie se vor suplimenta fortele, a mentionat sursa citata.