Procurori ai Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara au finalizat urmarirea penala si au dispus trimiterea in judecata a inculpatului Gociu Adrian, avocat in cadrul Baroului Timis, pentru savarsirea infractiunii de inselaciune in forma continuata, informeaza Agerpres.

Este vorba despre trei acte materiale, din care unul in forma consumata si doua in forma tentativei.

Rechizitoriul procurorilor arata ca 'in perioada februarie 2013 - august 2014, inculpatul Gociu Adrian, in baza aceleiasi rezolutii infractionale, a depus in trei dosare inregistrate pe rolul instantelor din circumscriptia Curtii de Apel Timisoara mai multe chitante ce atestau plata taxelor de timbru, sustrase din alte dosare deja solutionate, cu scopul de a induce in eroare instanta cu privire la achitarea taxelor de timbru'.

"Intr-unul dintre dosare, care a parcurs faza de judecata in fond si in apel, chitantele depuse de inculpat au fost in cuantum de 1.000 de lei, instanta fiind indusa in eroare in ceea ce priveste plata taxei de timbru in aceasta cauza. Cu privire la aceasta suma persoana vatamata, Directia Fiscala a Municipiului Timisoara s-a constituit parte civila in procesul penal cu suma de 550 lei, reprezentata de procentul de 55 % din cuantumul taxei de 1.000 lei care se face venit la bugetul local", arata un comunicat de presa al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara.

In celelalte doua dosare in care inculpatul a depus chitante ce atestau plata taxelor de timbru sustrase din alte dosare deja solutionate, faptele sunt in forma tentativei, cuantumul sumelor reprezentand taxele de timbru este de 11.655 lei si respectiv 312 lei.

Dosarul a fost trimis, spre competenta solutionare, Curtii de Apel Timisoara.