Ninsorile abundente, poleiul sau viscolul a dat peste cap circulatia pe drumurile nationale. Cele mai afectate zone: Moldova (unde ninge abundent de aproape 24 de ore) si regiunea Carpatilor Orientali. Mai multe localitati din judetul Vaslui au ramas fara curent electric, iar echipe speciale de interventie se afla in teren, pentru remedierea situatiei. La Iasi, soferii au fost obligati de politisti sa monteze lanturi pe masini.

Centrul Infotrafic a anuntat drumurile pe care se inregistreaza probleme.

In judetul Vaslui: DJ242C Docaneasa – Vinderei; DJ245A Fundu-Vaii – Bogdana; DJ244 Murgeni – Malusteni; DJ 284 Arsura – Ghermanesti – Fundatura – Pahnesti – Duda si drumul comunal de pe raza localitatii Banca.

In judetul Vrancea, se circula cu dificultate pe DJ205 Panciu – Movilita; DJ – 205E Tulnici – Paulesti; DJ205L Paulesti – Vrancioaia; DJ205D Cotesti – Poiana Cristei; drumul comunal Viisoara – Vidra – Balanu.

In judeţul Galaţi au fost inregistrate probleme pe DJ251B Balabanseti – Certesti si pe DJ242H Balabansesti – Jorasti.

In jdetul Neamt s-a reusit degajarea unui sens pe DJ157H Girov – Danesti si pe DJ208G Hanu Ancutei (DN2) – Razboinei – Girov – Piatra Neamt.

In judetul Arges, traficul este dificil pe DJ703 Cateasca – Leordeni, care leaga autostrada A1 de DN7, insa echipele speciale de deszapezire actioneaza cu utilaje si material antiderapant.

Probleme se inregistreaza si in judetul Harghita, unde a nins toata noaptea

Astfel, se circula cu dificultate pe DN 12A, Miercurea Ciuc-Comanesti, pe varful Frumoasa - unde ninge viscolit, iar interventia echipelor speciale de deszapezire este ingreunata. Politia a restrictionat circulatia masinilor cu o greutate mai mare de 7,5 tone, care nu sunt echipate de iarna. Traficul este ingreunat si pe DN 12C, in zona Lacul Rosu, pe DN13A, in zona varfului Harghita si pe DN 13B, la Bucin.

Sambata dimineata a fost restrictionat tragicul greu, de peste 7,5 tone pe DN12 A, din cauza ninsorii, insa aceasta masura a fost ridicata.

Politia Rutiera recomanda conducatorilor auto sa adapteze in permanenta viteza la conditiile de drum. Astfel, in situatia in care carosabilul este acoperit cu zapada sau polei, viteza nu trebuie sa fie mai mare de 30 de km/h in localitati si 50km/h in afara localitatilor.