Ninsorile abundente si poleiul afecteaza mai multe regiuni din centrul, estul si sudul tarii. Mai multe drumuri nationale au fost inchise, iar echipe speciale de interventie actioneza pentru remedierea situatiei. In unele zone, autoritatile au decis sa opreasca temporar circulatia autovehiculelor grele pentru degajarea zapezi, transmite Radio Romania Actualitati.

Astfel, 60 de masini au fost prinse intr-un blocaj pe DN 73 Pitesti - Brasov, in zona comunei Dambovicioara, judetul Arges. Alte drumuri care au avut circulatia blocata: DN 17 A Radauti - Campulung ( unde un tir a deparat din cauza poleiului) DN 7, in zona Lotrisor, judetul Valcea, DN 1E Rasnov - Poiana Brasov, DN 72 Targoviste-Ploiesti. De asemenea, se circula cu dificultate pe DN 1, pe tronsoanele Codlea - Fagaras si Timisul de Jos - Predeal, dar si pe autostrada Bucuresti-Pitesti.

In Bucuresti, nu se inregistreaza polei, iar echipele de deszapezire sunt pregatite pentru interventie, spun autoritatile locale. Intr-o declaratie pentru Realitatea TV, Ionut Roman, de la Brigada Politiei Rutiere, a declarat ca in ultimele 24 de ore, a crescut numarul tamponarilor usoare.

Totodata, mai multe trenuri inregistreaza intarzieri. O locomotiva a deraiat in zona Comarnic, ceea ce a dat peste cap circulatia feroviara in zona. Astfel, trenul interciti 631 Bucuresti-Cluj inregistreaza intarzieri de aproape doua ore, iar trenul interciti 625 Bucuresti-Arad are intarzieri de circa o ora si jumatate.

Meteorologii au anuntat ca vremea se va incalzi incepand de duminica. Astazi, va continua sa ninga in sudul tarii, iar temperaturile maxime se situeaza intre -3 si +3 grade Celsius.