Presedintele Klaus Iohannis a fost joi la Ambasada Belgiei sa-si exprime condoleantele pentru atacurile sangeroase de marti, seful statului declarand ca lupta impreuna acestui flagel se poate doar prin cooperarea tarilor europene si ca nu exista in acest moment indicii privind un pericol pentru tara noastra.

"In privinta Romaniei nu am niciun semnal ca exista amenintari suplimentare", a spus Iohannis la iesirea din cladirea reprezentantei diplomatice.

Declaratii foarte asemanatoare fusesera facute mai devreme si de premierul Dacian Ciolos, dupa ce premierul a semnat in cartea de condoleante deschisa la Ambasada Belgiei.

"Cred cu tarie ca doar prin intarirea cooperarii intre noi, intre statele membre ale UE, putem sa mentinem in acelasi timp spatiul de libertate pe care il avem in UE, pentru ca acesta este cel mai mult pus la incercare in momentul de fata, pentru ca tendinta fiecarui stat membru este de a se replia pentru a se proteja. Deci, cred ca pentru a putea pastra acest spatiu de libertatea, solutia este sa intarim cooperarea", a subliniat premierul, citat de Agerpres.

Intrebat cu privire la eventualitatea unor noi amenintari in cazul Romaniei, Ciolos a spus ca autoritatile sunt in stare de vigilenta si ca nu au fost semnalate amenintari suplimentare.