Ordonanta de urgenta privind interceptarile reprezinta o solutie de moment, important fiind sa nu se intrerupa cercetarile in justitie, a declarat vineri premierul Dacian Ciolos, potrivit Agerpres.

Dacian CiolosFoto: Agerpres/AP

"Este solutia de moment, cel putin. Este important sa nu existe un vid legislativ din punctul acesta de vedere. Deci, e solutia de moment si, sigur, va fi timp sa vedem daca sunt alte solutii mai bune, dar important este sa nu se intrerupta procesul de cercetare in justitie", a declarat prim-ministrul, la sediul Ministerului Finantelor unde participa la lansarea proiectului "Transparenta Bugetara".

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a anuntat, joi, ca Guvernul a lucrat la o ordonanta de urgenta privind interceptarile si vineri seara, dupa sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, Executivul o va adopta.

"Guvernul a lucrat la o ordonanta de urgenta, a facut-o impreuna cu Parchetele, cu Ministerul Public, DIICOT si DNA. Maine avem CSAT, pentru ca ne trebuie avizul CSAT, si maine seara Guvernul va adopta aceasta ordonanta de urgenta", a spus Pruna, la Palatul Victoria.

Potrivit ministrului, Romania se afla in situatia in care nu are alta infrastructura in materie de interceptare a comunicatiilor decat cea administrata de SRI, solutia fiind folosirea acesteia cu eliminarea oricarei interventii umane din partea celor de la Serviciul Roman de Informatii si cu implicarea exclusiva a procurorului si a politiei judiciare