Procurorii criminalisti l-au retinut marti pe Dan Pacurariu, cadru universitar, in varsta de 55 de ani, pentru o infractiune de omor care a avut loc in 1998.

"In noaptea de 26 - 27 iunie 1998, in timp ce se afla in locuinta victimei Mihaela Fulga, in varsta de 30 de ani, situata in Bucuresti, sector 3, inculpatul a agresat-o pe aceasta, aplicandu-i mai multe lovituri cu un corp dur, cu o intensitate deosebita, cauzandu-i in aceasta modalitate leziuni grave (multiple fracturi la nivelul capului), care i-au determinat decesul - victima a fost descoperita, in stare de putrefactie, in seara zilei de 29 iunie 1998", se arata intr-un comunicat al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti difuzat marti si citat de Agerpres.

Potrivit anchetatorilor, agresiunea a fost comisa in contextul degradarii relatiei dintre cei doi, ca urmare a manifestarilor excesive de gelozie ale inculpatului, acesta devenind extrem de posesiv.

Profesorul o urmarea pe victima la locurile de munca, pe strada, o astepta perioade lungi de timp pe holul blocului, o suna in mod frecvent cu scopul de a verifica unde este si la ce ora ajunge acasa etc.

Omorul a fost disimulat in jaf, mai precizeaza anchetatorii.

Potrivit Digi24, criminalistii au gasit inca de la data comiterii crimei urme in locuinta victimei. Insa, la vremea respectiva, nu exista tehnica necesara pentru a identifica faptasul. Inca de pe atunci profesorul se afla in cercul de suspecti, insa politistii nu au reusit sa demonstreze ca el este criminalul. Intre timp, tehnica de ancheta a evoluat, au fost facute expertize, iar toate probele conduc spre acest profesor.

EVZ precizeaza ca Dan Pacurariu este in prezent profesor la Facultatea de Arte a Universitatii Hyperion.

Victima fusese si studenta la Universitatea Hyperion, iar ulterior a predat limba chineza la liceul Mihail Sadoveanu.