Dosarul fostului primar din Miercurea Ciuc Raduly Robert-Kalman si a viceprimarului Szoke Domokos, trimisi in judecata pentru abuz in serviciu, va fi judecat de Tribunalul Mures, dupa ce Curtea de Apel Targu Mures a admis solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie de stramutare a cauzei de la Tribunalul Harghita, transmite Agerpres.

Robert Raduly, primarul din Miercurea Ciuc trimis in judecata de DNAFoto: Agerpres

Curtea de Apel Targu Mures a dispus astfel mentinerea tuturor actelor din cauza penala inregistrata la Tribunalul Harghita sub numarul 822/96/2015, de la data inregistrarii cauzei, respectiv data de 17 iunie 2015 pana la data de 25 februarie 2016.

Fostul primar din Miercurea Ciuc, Raduly Robert-Kalman, si viceprimarul Szoke Domokos au fost trimisi in judecata de procurorii DNA in luna iunie 2015.

Potrivit rechizitoriului DNA, Raduly Robert-Kalman este acuzat de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (3 infractiuni) si conflict de interese, iar Szoke Domokos este judecat pentru abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (4 infractiuni) si instigare la infractiunea de fals material in inscrisuri oficiale.

Procurorii afirma ca Raduly, in perioada septembrie-octombrie 2014, in calitate de edil, ar fi aprobat ilegal o autorizatie de constructie pe baza unor documentatii incomplete, aferente reabilitarii/modernizarii unui imobil in care isi desfasoara activitatea filiala din Miercurea Ciuc a Universitatii Sapientia.

Din documentul DNA reiese ca acest lucru s-ar fi produs si ca urmare a relatiilor existente intre Raduly Robert-Kalman si conducerea Universitatii Sapientia, intrucat primarul era si cadru didactic la filiala din Miercurea Ciuc a universitatii.

Potrivit sursei citate, in perioada 2007 - 2011, Raduly Robert-Kalman si Szoke Domokos au aprobat efectuarea de plati nejustificate, in mai multe transe, in favoarea SC Topo Service SA in lipsa receptiei legale a lucrarilor de cadastru general efectuate de aceasta firma.