Rezultatele probelor recoltate din portocale sunt negative, iar copiii din judetul Arges s-au imbolnavit din alte cauze, a declarat luni, pentru Agerpres, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

PortocaleFoto: USER UPLOADED

"Am vorbit cu presedintele ANSVSA (Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor - n.r.) care a confirmat ca rezultatele pe portocale au fost negative. Cred ca sunt de vina alte cauze pentru contaminarea copiilor internati la Spitalul "Marie Curie". Mi-e greu sa ma pronunt de unde ar fi problema dar cred ca e ceva pe partea de sanatate, bacterii, dar nu pot sa ma pronunt", a precizat acesta.

Potrivit uneiinformari de presa transmise de ANSVSA, in probele de portocale analizate nu s-au inregistrat depasiri ale limitelor maxime admise de pesticide.

"Probele au fost prelevate de inspectorii DSVA Arges in data de 13.02.2016, din mai multe loturi de portocale, din hipermarketurile din judetul Arges (localitatile: Pitesti, Mioveni, Curtea de Arges, Topoloveni si Campulung), pentru a verifica posibilitatea existentei unor depasiri ale limitelor admise de reziduuri de pesticide in aceste fructe", scrie sursa citata.

Probele au fost trimise, in aceeasi zi, catre Laboratorul National de Referinta din Bucuresti, pentru a fi analizate. Rezultatele analizelor, finalizate astazi, 15.02.2016, arata ca nu se inregistreaza depasiri ale limitelor maxime admise de reziduuri de pesticide, mai informeaza Agentia.

Inca unul dintre cei 11 copii internati cu infectii digestive grave la Spitalul de Urgenta pentru copii "Marie Curie" din Bucuresti a murit luni dimineata.Este vorba despre o fetita care era intubata, la sectia de Terapie Intensiva.

Este al doilea deces provocat de sindromul hemolitic-uremic, dupa ce o fetita de 11 luni din Topoloveni, judetul Arges, murise in 4 februarie.

Deocamdata, autoritatile nu pot spune de la ce s-au imbolnavit copiii.