Cateva zeci de elevi de la Colegiul National "Tudor Vianu" au semnat duminica o petitie de sustinere pentru profesorul despre care se spune ca ar fi zis elevilor ca va da un punct in plus la teza celor care-l roaga in genunchi.

Elevi adunati in fata Colegiului Vianu pentru sustinerea profesorului de matematicaFoto: Agerpres

"Am strans 89 de semnaturi in favoare profesorului pana duminica la ora 15.30. Nu este efectiv un protest, este o petitie pe care dorim sa o semnam. Cu siguranta demersul il vom continua, dar nu stim daca in aceeasi maniera, la modul in fata liceului. Vrem ca imaginea domnului profesor sa fie cea reala si nu cum s-a scris in presa si sa demonstram ca au fost niste minciuni si ca parerea noastra, a elevilor lui, este una foarte buna fata de dansul", a declarat, pentru Agerpres, o eleva a unitatii de invatamant.

Aceasta a spus ca nu profesorul ar fi facut acea gluma, ci unul dintre elevi. "Nu a facut dansul acea gluma, acea gluma a fost facuta de un elev. Nu a cerut profesorul, este o gluma facuta de un elev", a spus eleva.

Postul de stiri Digi24 relateaza ca mai multi elevi s-au strans duminica, la orele pranzului, in fata Colegiului Tudor Vianu pentru a-l sustine pe profesorul de matematica Severius Moldoveanu.

Potrivit sursei citate, in fata liceului s-au adunat circa 20-30 de persoane - elevi, parinti, dar si absolventi ai institutiei de invatamant -, cu totii sustinand ca acest incident este neadevarat.

Unul dintre elevi a venit cu un tabel, pentru ca fiecare dintre cei prezenti sa semneze pentru a fi inaintat un memoriu catre Ministerul Educatiei, catre Inspectoratul Scolar din Capitala si catre conducerea liceului. In acest document ei arata ca nu sunt de acord cu ce se spune, iar profesorul in cauza nu ar fi capabil de un asemenea gest.

Ministrul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, Adrian Curaj, a decis sa dispuna un control in regim de urgenta la Colegiul National "Tudor Vianu" din Capitala pentru investigarea acuzatiilor care i se aduc unui cadru didactic din aceasta unitate de invatamant, a informat un comunicat al MENCS difuzat sambata seara.

"Consider ca analiza acestui caz extrem de grav trebuie sa tina cont de trei aspecte: incalcarea demnitatii elevului, nerespectarea deciziei Ministerului Educatiei cu privire la perioada de sustinere a tezelor semestriale, respectiv negocierea notelor, lucru totalmente inadmisibil. Ma astept ca masurile sa fie de asa natura incat sa sanctioneze si sa descurajeze astfel de comportamente ale cadrelor didactice", a declarat ministrul Adrian Curaj, potrivit sursei citate.

Ministerul Educatiei a reamintit ca, potrivit articolului 31, alineatul 4 din Regulamentul de Organizare si Functionare a Unitatilor de Invatamant Preuniversitar, personalului din invatamantul preuniversitar ii este interzis sa desfasoare actiuni de natura sa afecteze imaginea publica a elevului, viata intima, privata si familiala a acestuia.

Conducerea Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti s-a autosesizat si a decis constituirea unei comisii de cercetarea care urmeaza sa isi inceapa activitatea incepand de luni, a declarat pentru Agerpres purtatorul de cuvant al institutiei, Marian Banu. Potrivit acestuia, ancheta comisiei se va derula chiar daca este vacanta intersemestriala.