Legatura dintre Alina Mungiu, Putin si Pitagora: Raspuns antologic la acuzatiile ca manifestatiile in sprijinul familie Bodnariu ar fi organizate de Rusia

de Red. Stiri     HotNews.ro
Joi, 4 februarie 2016, 10:55 Actualitate | Esenţial


Alina Mungiu Pippidi
Foto: Captura TVR1
Doua cadre universitare i-au dat o replica dura Alinei Mungiu Pippidi, dupa ce presedinta ONG-ului Societatea Academica din Romania a scris ca in spatele manifestatiilor de sustinere a familiei Bodnariu s-ar afla Rusia. Lectorii universitari Ioan Brie si Emanuel Contac au respins acuzatiile lui Mungiu Pippidi. "Excesul de competenta in toate domeniile este, in fond, o forma de cecitate intelectuala", scriu cei doi lectori, care folosesc o analogie cu geometria pentru a invalida rationamentul Alinaei Mungiu Pippidi.

"Asocierea pe care dvs. o faceți între valorile de inspirație iudeo-creștină și agenda rusă antioccidentală este nefondată, fiindcă nu actualul președintele al Rusei a inventat familia alcătuită dintr-un bărbat și o femeie ori dreptul copiilor de a crește în familia lor naturală. Altminteri, pornind de la exemplul dvs., s-ar putea argumenta la fel de bine și astfel: faptul că dvs. și Vladimir Putin cădeți de acord asupra teoremei lui Pitagora vă face pe dvs. susținătoarea unei <<geometrii de factură putinistă>>", au scris cei doi.

In ceea ce priveste apelul lansat de aceeasi autoare ca SIE sa se implice in gestionarea situatiei, cei doi autori spun ca "Apreciem chemarea la vigilență pe care o adresați <<serviciilor noastre secrete>>, dar nu credem că ea este necesară. Cu sau fără semnalul de alarmă pe care îl trageți, instituțiile pe care le chemați imperativ la ordine își fac datoria mai mult decât credeți sau lăsați dvs. să se înțeleagă".


Raspunsul complet al celor doi lectori universitari (sursa)

Am luat notă cu îngrijorare de declarațiile dvs. conform cărora evenimentele organizate în România în sprijinul familiei Bodnariu ar fi parte a unei vaste campanii antioccidentale puse la cale de Rusia.
Prin intermediul articolului pe care l-ați publicat pe site-ul „România curată” („SIE, trezește-te! Rușii sunt în spatele campaniilor antioccidentale sub pretextul protecției copiilor”) aruncați un blam general asupra zecilor de mii de români care au ieșit în stradă, în România sau în diaspora, pentru a-și exprima în mod pașnic și democratic îngrijorarea cu privire la soarta familiilor dezmembrate în mod brutal de către Barnevernet, Serviciul Norvegian de Protecție a Copilului.

Ca organizator al manifestației de la Sibiu, la care au participat peste 5.000 oameni, mă simt dator să vă contrazic și să informez publicul larg că analiza dvs. este deficientă și nu corespunde faptelor. Organizatorii protestelor internaționale din diverse orașe cu o prezență românească semnificativă (Washington, Londra, Roma, Madrid, Viena, Praga, Bruxelles, Haga, Dublin, Copenhaga, Castellon, Oslo, Ottawa, Chișinău, Melbourne) sau din orașe românești (București, Oradea, Deva, Suceava, Arad, Sibiu, Constanța, Iași, Cluj, Timișoara, Baia Mare, Bistrița, Satu Mare) sunt pastori ai comunităților evanghelice (neoprotestante) românești. În ce privește familia, aceștia (și nu doar ei) îmbrățișează și promovează etosul iudeo-creștin care a alimentat sinteza identității europene vreme de nouăsprezece secole.

Asocierea pe care dvs. o faceți între valorile de inspirație iudeo-creștină (protejarea familiei monogame, formate dintr-un bărbat și o femeie) și agenda rusă antioccidentală este nefondată, fiindcă nu actualul președintele al Rusei a inventat familia alcătuită dintr-un bărbat și o femeie ori dreptul copiilor de a crește în familia lor naturală. Altminteri, pornind de la exemplul dvs., s-ar putea argumenta la fel de bine și astfel: faptul că dvs. și Vladimir Putin cădeți de acord asupra teoremei lui Pitagora vă face pe dvs. susținătoarea unei „geometrii de factură putinistă”.

Zecile de mii de cetățeni români care au ieșit în stradă au fost motivați în primul rând de sentimentul solidarității cu familia Bodnariu. Precum se știe, Barnevernet a aplicat măsuri extrem de dure, mergând până la despărțirea mamei de bebelușul ei de patru luni. Lipsa unei anchete sociale amănunțite, despărțirea copiilor între ei, plasarea copiilor în câteva orașe diferite (aflate la mare distanță de Naustdal), restricționarea aproape completă a contactului dintre părinți și copiii, toate aceste elemente au scandalizat un număr însemnat de români, indiferent de apartenența lor religioasă ori de simpatiile lor politice. Situația creată de Serviciul Norvegian de Protecție a Copilului a generat numeroase critici, în special în mediul online, pe rețelele de socializare (Facebook).

Afirmația dvs. că protestele au fost generate de un anume canal de televiziune (vă referiți probabil la Antena 3) simplifică în mod nepermis dinamica foarte complexă a unei mișcări sociale care i-a surprins pe mulți analiști și care a depășit inclusiv așteptările celor care le-au inițiat și susținut. Amploarea dezbaterii a fost posibilă în primul rând grație faptului că ea a început în mediul online. Când protestele organizate de comunitățile evanghelice (neoprotestatne) au devenit vizibile, presa românească a preluat subiectul și l-a comentat îndelung. Bulgărele mediatic s-a amplificat suplimentar fiindcă el a înglobat teme precum „disciplinarea fizică a copiilor” sau dimensiunea violenței domestice căreia, din nefericire, îi cad victime mulți copii din România.

Scrieți că în România nu a avut loc niciodată o demonstrație pentru drepturile copilului. Aveți dreptate numai dacă faceți abstracție de mitingurile de susținere a familiei Bodnariu, căci cei care au ieșit la manifestații au făcut-o pentru a apăra și drepturile copiilor separați în mod abuziv de părinții lor. Considerăm legitime aceste manifestații și credem că ele pot contribui la o revizuire serioasă a politicilor aplicate de Barnevernet sau de alte instituții, pentru ca interesul superior al copilului să nu ajungă inamicul interesului superior al unei familii de a rămâne unită.

Departe de a fi fost inspirate de agenda antioccidentală a Rusiei, protestele la care am participat și pe care le susținem au la bază o pornire civică sănătoasă, empatia față de o familie pe care o considerăm greu încercată, îngrijorarea față de politicile excesive puse în act de instituții ale unor țări care îndeobște sunt considerate „civilizate” și convingerea că între „interesul superior al copilului” și dorința bine intenționată unei instituții de a apăra interesul superior al copilului s-a insinuat un ecart neliniștitor.

Considerăm că pretenția dvs. de a decide ce este suficient de important pentru a intra în dezbaterea publică este o formă de hybris care vă situează dincolo de limitele jocului democratic, care spune că cetățenii au dreptul să se organizeze pentru a susține cauzele pe care ei le consideră semnificative. Pentru zeci de mii de oameni care au ieșit în stradă și au semnat petiții, problema felului în care sunt gestionate cazurile de tip Bodnariu de către autoritățile norvegiene este una foarte importantă. Pentru dvs. această chestiune este probabil nesemnificativă. Drept dovadă, nu v-ați aplicat cu suficientă atenție asupra fenomenului, nu ați discutat personal cu niciunul dintre organizatori și nu ați acordată o minimă atenție spațiului confesional în sânul căruia au apărut îngrijorările cu privire la tratamentul abuziv de care au parte familiile intrate în atenția Barnevernet. Ați preferat pista comodă a teoriei conspirației, conform căreia zeci de mii de români au devenit fără voia lor agenți de influență ai Rusiei. Faptele vă contrazic. Rămâne să descoperiți de ce, dacă veți accepta că există domenii în care mai puteți învăța și că excesul de competență în toate domeniile este, în fond, o formă de cecitate intelectuală.

Apreciem chemarea la vigilență pe care o adresați „serviciilor noastre secrete”, dar nu credem că ea este necesară. Cu sau fără semnalul de alarmă pe care îl trageți, instituțiile pe care le chemați imperativ la ordine își fac datoria mai mult decât credeți sau lăsați dvs. să se înțeleagă.

Pastor lector univ. dr. Ioan Brie
Lector univ. dr. Emanuel Conțac
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

26523 vizualizari

 • -17 (93 voturi)    
  hmm (Joi, 4 februarie 2016, 11:06)

  Pink Z [anonim]

  fara a fi un simpatizant a dnei mungiu, aici cred ca are un punct de vedere valid. raspunsul celor doi e frumos scris dar cam gol de continut..
  • +26 (64 voturi)    
   Raspunsul e gol de continut? (Joi, 4 februarie 2016, 11:26)

   MPopa [utilizator] i-a raspuns lui Pink Z

   Doamna Pippidi este cea care scria anul trecut, cand a inceput exodul migrantilor si aparusera preocupari de securitate: "nu va e rusine? ii primim pe toti!"
   Acum vad ca a inceput sa vada mana lui Putin peste tot.
   Pentru mine e o mare dezamagire, o stiu pe dna. Pippidi de cand lucra la revista ieseana Opinia Studenteasca si i-am admirat articolele. Dar in ultimul timp pare ca ii face concurenta "maestrului" Cristoiu in analiza teoriei conspiratiei universale.
   • +21 (27 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 4 februarie 2016, 15:52)

    [anonim] i-a raspuns lui MPopa

    • +9 (13 voturi)    
     confirm (Joi, 4 februarie 2016, 23:51)

     Irizat [anonim] i-a raspuns lui

     nimeni nu o poate critica pe madam pippidi pe romaniacurata.

     si ma intreb si eu...oare in spatele invaziei islamice nu se afla rusia? nu criza asta migrationista destrama acum europa? si nu este asta in interesul rusiei?
     si atunci de ce ne indeamna sa primim nvadatorii islamici? pt. ca e putinista de-aia!!!
 • +22 (64 voturi)    
  razboiul rusiei cu nato, prin proxi (Joi, 4 februarie 2016, 11:06)

  nash pandelica [utilizator]

  dupa madam pipidi....
  e mai nasol decat zice dansa.
  norvegia si'a pus in cap toti neoprotestantii din lume, care sunt bine organizati.
  daca era vorba de o familie de ortodocsi, nu de penticostali, nu s'ar fi stiut nimic.
  asta nu inseamna ca nu simpatizez cu familia bodnariu, care cred ca au dreptate sa se lupte su sistemul rece, al fiordurilor...si ca cei ce ies in strada fac o fapta buna, crestineasca si de solidaritate umana.
  • +25 (41 voturi)    
   completez (Joi, 4 februarie 2016, 11:19)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

   una din acuzatiile organizatiei norvegiene, aduse familie bodnariu, este de indoctrinarea religioasa a copiilor.
   asta este un atac direct la practicarea religiei in familiile neoprotestante, care sunt mai catolice decat papa, cand este vorba de libertinajul occidental.
   asta a fost un motiv de solidarizare a crestinilor neoprotestanti, de toate felurile. ai sunt organizatorii demonstratiilor, crestinii din bisericile apostolice adaugandu'se in mod normal la protestele din strada, din intreaga lume crestina.
   asa ca sa ne lase cu rusii. rusii au gasit si ei o ocazie, s'au agatzat de scara trenului. cu gura mare, ca de obidei.
  • -19 (57 voturi)    
   da, dar dna Mungiu puncteaza ceva corect! (Joi, 4 februarie 2016, 11:30)

   Roman_Cetatean [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

   Si anume ca aceiasi oameni nu au iesit si nu ar iesi la o manifestatie pt drepturile copiilor din Romania.
   Vb de cei abuzati, saraci, flamanzi, abandonati etc.
   Care sunt MUUULT mai multi decat cei 5 ai fam Bodnariu.
   Ea asta arata, ca se concentreaza si mediatic si suportul excesiv de mult pt cazul fam Bodnariu si mai deloc pe pb mult mai dramatica a celor de langa si dintre noi. Ori asta face parte din 'manualul securistului"- sa dai maselor o preocupare minora, ca sa nu se mai preocupe de pb majore.
   Asa au facut toti politicieni nostri hoti de 25 de ani, ca sa fure nestingheriti- au dat "circ" ...

   Ca sa fac o paralela-e ca si cum ai avea cancer si in loc sa te tratezi de cancerul tau (sutele de mii de copii din Romania in situatii extreme) dai sfaturi altora cum sa isi trateze o hepatita C (Norvegia- Bernavernet)
   • +13 (35 voturi)    
    poti tu sa militezi pentru alte cauze (Joi, 4 februarie 2016, 12:18)

    oVoce [utilizator] i-a raspuns lui Roman_Cetatean

    1.Sunt 18 milioane de romani in tara, destui sa sustina multe cauze
    2.Poti personal sa te implici in a sustine un copil sa mearga la scoala , sa-si termine studiile si sa devina om.
    3.Daca $oro$ sau alti sponsori nu platesc pentru sustinerea anumitor cauze, nu are cine sa organizeze
    4.Bisericile, cultele si crestinii au datoria si chiar se implica in actiuni de binefacere si sustinere, dar nu fac reclama pentru ca discretia este alta trasatura crestina.
    • +7 (23 voturi)    
     discretia, trasatura crestina (Joi, 4 februarie 2016, 13:30)

     thebblack [utilizator] i-a raspuns lui oVoce

     da, asa este. sediul discretiei se afla in spatele parlamentului.
    • -10 (22 voturi)    
     Ipocrizie maxima si fanatism! (Joi, 4 februarie 2016, 14:14)

     Roman_Cetatean [utilizator] i-a raspuns lui oVoce

     Deci vi se pare normal sa va agitati atata pt o familie care de bunavoie s-a dus in Norvegia, nu i-a obligat nimeni sa se duca in acel stat "nazist" (dar ce buni sunt banii lor si ce bune sunt regulile- doar cand nu li se aplica si lor si ce bineee e sa fie totul curat etc), dar nu pt sute de mii de familii si de copii dintre voi! curat "crestineste"...
     • +1 (3 voturi)    
      Nici vorba! (Vineri, 5 februarie 2016, 15:00)

      Prostu' satului [utilizator] i-a raspuns lui Roman_Cetatean

      Nu asta-i normal!
      Normal e sa nu ne implicam nici pentru unii, nici pentru altii, ci sa stam cuminti la noi acasa, intr-un fotoliu confortabil, si sa-i criticam superior pe cei care aleg sa se implice intr-o cauza sau alta.
      Asa face orice demn cetatean roman.
   • +16 (32 voturi)    
    puncteaza pe naiba... (Joi, 4 februarie 2016, 12:56)

    cristianaxl [utilizator] i-a raspuns lui Roman_Cetatean

    experimentele sociale care se tot fac prin tarile nordice cu distrugerea familiei sau cu negarea sexului la copii pana la varsta de 5 ani n-au nicio legatura cu ideea de protectie a copilului...sunt pur si simplu experimente sociale cu tenta clara de a construi un nou tip de om....fara constiinta, fara radacini, gol...doar material si nu uman...
    sunt ortodox, dar sunt la unison cu familia botnariu si sunt convins ca asa zisele lor indoctrinari religioase...erau de fapt sfaturile parintesti primite de niste copii intr-o familie normala si cuvioasa....dar asta-i arde cel mai tare pe astia....sa nu avem familii normale, decente...inlauntru carora sa se promoveze dragostea, iubirea, iertarea....
    acum o arunca cu rusii...au creat un "bau-bau" si il scot cand vor sa musamalizeze nenorocirile care ni le baga pe gat occidentul....
    deocamdata politica rusiei de promovare a traditiilor a familiei a culturii si a religiei este net superioara occidentului....
    Iar cat priveste saracia din romania...n-are legatura cu ideea de familie...desigur nu tii copiii intr-o familie de delicventi...dar intr-o familie saraca nu ai motive sa-i iei de-acolo...copiii n-au nevoie de bogatie au nevoie de dragostea parintilor...indiferent daca acestia sunt bogati sau saraci...si pana la urma...saracia nu este un defect...si comparativ cu ce trebuie sa ne simtim saraci?...cu mersul cu bmw-ul sau cu hainele de mall...daca nu le avem suntem saraci?...ce defineste aceasta deprivare si cat de tare o simtim?...sunt convins ca familiile romanesti crestine traditionale, indiferent de bogatie sau saracie, nu vor fi niciodata prinse in acest iures al consumismului, al materialismului desantat
    • -12 (26 voturi)    
     unison (Joi, 4 februarie 2016, 13:31)

     thebblack [utilizator] i-a raspuns lui cristianaxl

     esti asa de la unison cu familia aia ca nu stii nici cum o cheama :))
     • +9 (19 voturi)    
      familia aia (Joi, 4 februarie 2016, 13:59)

      nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui thebblack

      este o familie, oricare, careia i se poate intampla asa ceva. individualizand, diminuezi importanta faptului.
      aia, adica organizatiile care abuzeaza familia, trebuie sa inteleaga ca ridicarea maselor nu este numai pt. familia bodanariu, ci pt. orice familie careia i se incalca dreptul la integritatea familiei, practica religioasa, caci, asa cum am invatat noi la scoala, familia este celula de baza a unei societati sanatoase.
      ei vorbesc de diversitate culturala, in timp ce neaga libertatile civile si drepturile familiei..
      in norvegia se lucreaza la omul supernou.
      • -7 (13 voturi)    
       dreptul familiei=bataie? (Joi, 4 februarie 2016, 16:44)

       T-Ora [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

       Care sunt "libertatile civile si drepturile familiei.. "? sa-ti educi copii cu violenta si sa ajungi sa zgaltai un bebelus de 3 luni?
       Tot felul de "crestini" se dau de ceasul mortii ca bebelusul a fost luat de la sanul mamei? dar unde era mama cand copiii erau altoiti si tatal zguduia bebelusul?
       Bineinteles ca intr-un astfel de caz copiii sunt indepartati de familie si asta se intampal in TOATE tarile civilizate, nu numai in Norvegia.
       • +7 (9 voturi)    
        zguduia bebelusul? (Joi, 4 februarie 2016, 19:16)

        AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui T-Ora

        pe bune? tu ai copii? Si poti sa ne dai alte exemple de tari "civilizate" in care simpla banuiala este suficienta pentru destramarea unei familii?
        • -4 (8 voturi)    
         nu e simpla banuiala (Joi, 4 februarie 2016, 21:58)

         T-Ora [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

         Nu e o "simpla banuiala". Exista declaratiile copiilor si exista declaratia lui Bodnariu-tatal ( ma rog, o chestie edulcorata, ca "doar" l-a zguduit putin de bucurie: tipul nici nu-si da seama ce consecinte are gestul asta asupra unui bebelus, dar ignoranta nu e o scuza: sunt prea multi ignoranti care fac copii in prostie si pe urma se dau obositi si stresati ca sa-i creasca asa cum trebuie). Mai citeste, mai informeaza-te.
         Da stiu, pentru tine nu conteaza aceste declaratii..conteaza ce crezi tu.
         • +1 (3 voturi)    
          Exact (Vineri, 5 februarie 2016, 15:06)

          Prostu' satului [utilizator] i-a raspuns lui T-Ora

          Si este o foarte mare greseala sa conteze ce crede el - cand e limpede ca ar trbeui sa conteze exclusiv ce credeti dvs.
          Altfel, e bine ca ati ignorat intrebarea directa care v-a fost adresata; oricum raspunsul e evident, ca si-n cazul d-nei Mungiu, de altfel.
          Eu am alte intrebari insa, mai adecvate contextului decat una personala - dvs. lucrati cumva intr-un astfel de sistem de (hai sa-i zicem asa) protectie a copilului? Posibil chiar in Norvegia, sau prin zona?
      • -1 (1 vot)    
       amuzant (Sâmbătă, 6 februarie 2016, 18:02)

       thebblack [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

       ca de obicei, cand romanilor nu le convine o lege, o incalca cu buna stiinta si cand rigorile se aplica incep sa zbiere, se dau cu fundul de pamant, fac scandal, urla, plang, injura (suna cunoscut rromanilor?) in loc sa o respecte si in acelasi timp sa faca ce trebuie pentru a SCHIMBA legea respectiva...
  • +7 (17 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Joi, 4 februarie 2016, 15:50)

   [anonim] i-a raspuns lui nash pandelica

 • +21 (45 voturi)    
  alte valori nu aveti (Joi, 4 februarie 2016, 11:31)

  iuon [utilizator]

  Am participat la proteste ... si nu sunt neoprotestant ( penticostalii chiar imi sunt antipatici) ... nu sunt nici ortodox ... nu simpatizez nici cu rusii (sper sa stam cat mai departe de ei).

  Se pare ca unii nu au experimentat niciodata ce inseamna familia, ce inseamna sa ai copii si sa tii la ei (si sunt nevoiti sa apeleze la tot feluri de teorii conspirationiste). Imi pare rau pentru acesti oameni frustrati si mai mult pentru cei care se hranesc cu opiniile acestora.

  Am participat la proteste pentru ca familia, copii imi reprezinta o valoare mai mare decat celelalte lucruri.
  • 0 (18 voturi)    
   Bravos, dar pt cei din Ro?! (Joi, 4 februarie 2016, 11:55)

   Roman_Cetatean [utilizator] i-a raspuns lui iuon

   Pe cand?!
   • +9 (23 voturi)    
    pentru care din romania ? (Joi, 4 februarie 2016, 12:57)

    nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui Roman_Cetatean

    aici este vorba de abuzarea familiei de catre o organizatie guvernamentala.

    despre ce vorbesti matale, e taman viceversa. adica, la noi, statul nu se prea implica.
    care este tot de condamnat.
    este nevoie ca statul sa se implice, daca are cu ce, dar sa nu depaseasca anumite limite, sa nu devina el abuziv.

    si mai este ceva, nu abuzul fizic a starnit protestele in strada, ci libertatea religioasa. faptul ca la motivatie a stat indoctrinarea religioasa. in familiile neoprotestante, educatia religioasa a copiilor este esentiala. face parte din credinta lor. ori, taman dreptul asta, l'a negat statul norvegian, familiei bodnariu.

    daca, in sua, statul ar face asa ceva, ar starni revolutie. ce'ar fi ca statul sa'i acuze pe amisi ca'si cresc copiii ca'n evul mediu ?!
    sau pe evreii ultra ortodocsi ?!

    asta i'a ridicat la lupta, in principal pe neoprotestanti, dar si pe ceilalti crestini.
    au mai fost multe cazuri similare, in norvegia, dar se pare ca niciunul n'a solidarizat proteste, asa cum au reusit penticostalii si ceilalti neoprotestanti.
    • -6 (22 voturi)    
     deci e in regula indoctrinarea religioasa?!?! (Joi, 4 februarie 2016, 14:13)

     Roman_Cetatean [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

     de aici pana la fundamentalism si jihadism (crestin) -tot rasist, xenofob, homofob ca si cel musulman, nu e decat un (mic) pas.
     Deci vi se pare normal sa va agitati atata pt o familie care de bunavoie s-a dus in Norvegia, nu i-a obligat nimeni sa se duca in acel stat "nazit" (dar ce buni sunt banii lor si ce bune sunt regulile- doar cand nu li se aplica si lor si ce bineee e sa fie totul curat etc), dar nu pt sute de mii de familii dintre voi!
     • +6 (12 voturi)    
      cuidat (Joi, 4 februarie 2016, 17:30)

      Point [utilizator] i-a raspuns lui Roman_Cetatean

      deja ai ajuns sa faci legaturi fortate.ma intriga mai ales insistenta cu care le faci si mai ales ''naturaletea''.tot inainte!

      acum s-o lasam pe doamna pipidi impreuna cu ''refugiatii'' si rusii dansei,a cam inceput sa danseze niste melodii straine chiar de dansa.
      sa revenim la obiect:statul,fie el si cel norvegian,nu are cum sa fie un parinte bun si iubitor,pur si simplu prin natura relatiilor umane.de aceea cred ca numai in cazuri grave si dovedite,poate interveni in apararea copilului.in educatie,religioasa sau nu nu are ce cauta
      • +1 (3 voturi)    
       Nu va mai osteniti (Vineri, 5 februarie 2016, 15:17)

       Prostu' satului [utilizator] i-a raspuns lui Point

       Preopinentul prezinta trasaturi specifice de troll - cum ar fi utilizarea metodei copy-paste in propriile mesaje.
       • 0 (2 voturi)    
        ce descoperire! (Vineri, 5 februarie 2016, 17:17)

        T-Ora [utilizator] i-a raspuns lui Prostu' satului

        Ca sa vezi ce a descoperit prostu' satului: ca cine nu e de acord cu nevinovatia -fara nici o dovada!!!!!- a familiei Bodariu e troll!
  • -10 (16 voturi)    
   actiunile mordorului (Joi, 4 februarie 2016, 14:11)

   DimijoareiObt [anonim] i-a raspuns lui iuon

   se bazeaza tocmai pe fraieri ca tine care inca mai cred in valori care nu sunt umane !
 • -25 (49 voturi)    
  tipter_alexandru@yahoo.com (Joi, 4 februarie 2016, 11:37)

  TipterAlexandru [anonim]

  Daca astia sunt profesori universitari si au scris un astfel de articol, cer sa le fie verificate diplomele de catre comisiile de etica ale universitatilor in care predau. Oamenii astia ori sunt ignoranti, neavand capacitatea sa inteleaga mesajul transmis de articolul dnei Pippidi, ori inteleg foarte bine deconspirarea facuta si incearca sa devieze atentia opiniei publice de la subiect. In ambele cazuri demonstreaza un crunt amatorism.
  • +2 (24 voturi)    
   sunt universitari... penticostali (Joi, 4 februarie 2016, 12:01)

   andimi [utilizator] i-a raspuns lui TipterAlexandru

   sunt universitari... penticostali (de la institutul teologic penticostal, nici nu stiu daca e acreditat ca institutie de invat. superior)
   • +7 (9 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 4 februarie 2016, 15:35)

    [anonim] i-a raspuns lui andimi

    • -9 (13 voturi)    
     nu e vorba de intoleranta (Joi, 4 februarie 2016, 16:25)

     T-Ora [utilizator] i-a raspuns lui

     Nu e vorba de intoleranta, dar ploua in mediul universitar cu lectorasi de-astia facuti la gramada. Indiferent in ce disciplina esti universitar trebuie sa ai o tinuta intelectuala. Ia-le astora doi CV-urile la bani marunti sa vezi ce realizari au, cum au ajuns lectori, cine le-a indrumat lucrarea de doctorat, ce au publicat.
     Cand te dai mare cu un titlu universitar trebuie sa ai si ce sa pui alaturi de diploma.
     Astia doi ce pun? Participarea la manifestarile de sustinere a familiei Bodnariu?
     • +5 (9 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Joi, 4 februarie 2016, 16:33)

      [anonim] i-a raspuns lui T-Ora

      • -6 (10 voturi)    
       cine tradeaza pe cine? (Joi, 4 februarie 2016, 17:09)

       T-Ora [utilizator] i-a raspuns lui

       Eu m-am uitat pe Cv-ul lui Contac, zero valoare in cercetare. II trage cu traduceriel si se crede universitar.
       Dar vad ca omul are si alte probleme. Uita-te si ce scriu "fratii" despre el:

       "Pastorul Cristian Ionescu din Chicago a avut curajul sa confrunte pe tradatorul Evangheliei numit Emanuel Conțac. Vezi aici.

       Se pune întrebarea: conducerea penticostală din România va lăsa lucrurile scăpate de sub control la Institutul Teologic Pentecostal?

       Incă o întrebare: liderii evanghelici români vor tăcea și de data aceasta cu privire la acțiunile lui Emanuel Conțac?"

       armoniamagazineusa.com/2014/05/28/miroase-greu-a-ecumenism-la-institutul-teologic-penticostal/
       • +4 (6 voturi)    
        Comentariu sters de utilizator (Joi, 4 februarie 2016, 23:57)

        [anonim] i-a raspuns lui T-Ora

        • -4 (6 voturi)    
         banuiti prost (Vineri, 5 februarie 2016, 8:20)

         T-Ora [utilizator] i-a raspuns lui

         Banuiti prost si vorbiti aiurea. Valoarea universitara se stabileste dupa niste regului general valaibile in lume si nu numai pe plaiuri mioritice.
         Nu-mi veniti cu scuzele impostorilor de la noi' "ca asa face toata lumea, asa fac si eu, iua o carte o traduc si mi-o fac teza de doctorat". Sunt inca oameni seriosi in tara asta care nu publica in Revista Institutlui de hau-Hau alaturi de plitruci corupti care se vor musai cu doctorat in CV.
         Tu si altii nu-i cunoasteti pt ca nu va invartiti incercurile astea ciin ale lui Corlatean, Ponta si Ben Ovi Ardelean, Daca ai cunoaste oameni de buna calitate universitara te-ar revolta pseudo-universitarii astia cu studii in reviste de doua lulele.
         • +3 (3 voturi)    
          O fi banuind dansul prost... (Vineri, 5 februarie 2016, 15:21)

          Prostu' satului [utilizator] i-a raspuns lui T-Ora

          ...si-o fi vorbind aiurea, dar macar are buna crestere.
          Calitate tot mai rara, mai ales la doamnele si domnii cu pretentii de atotstiutori.
          • -1 (3 voturi)    
           impostura univ=buna crestere? (Vineri, 5 februarie 2016, 17:20)

           T-Ora [utilizator] i-a raspuns lui Prostu' satului

           De cand impostura universitara inseamna buna crestere?
           Tocmai se discuta de plagiatul lui Busoi: ar trebui sa-i iertam impostura pe motiv ca e bine crescut?
           Hai sa le iertam impostura tuturor celor care au doctorate de doi bani, copiate, traduse sau luate de nu stiu unde, pe motiv ca sunt bine crescuti!
           • +1 (3 voturi)    
            Ma refeream... (Vineri, 5 februarie 2016, 20:59)

            Prostu' satului [utilizator] i-a raspuns lui T-Ora

            ..la interlocutorul dvs., @cinevatus. E destul de evident, daca ati citi un pic mai mult si comenta mai putin
      • -6 (10 voturi)    
       si CV-ul celuilalt... (Joi, 4 februarie 2016, 17:29)

       T-Ora [utilizator] i-a raspuns lui

       Am uitat sa-ti spun ca m-am uitat si pe CV-ul celuillat " universitar", Brie, si omul publica puternic in revista Pleroma, marea publicatie a institutului penticostlal din Bucuresti. Ca sa-ti dai seama de valoare revistei , acolo si-a publicat rezumatul doctoratului conu' parlamentar Ben Oni Ardelean, in 2010.
       "Ben-Oni Ardelean, Evaluarea spiritualităţii creştine europene în postmodernism".
       Dupa cum vezi, numai somitati publica acolo.....
     • +5 (13 voturi)    
      plata pe ora? (Joi, 4 februarie 2016, 16:53)

      Ion Zapada [utilizator] i-a raspuns lui T-Ora

      mai T-Ora, m-ai facut curios, cum te platesc astia...la ora sau la comentariu?
      • -6 (10 voturi)    
       iar ai aparut? (Joi, 4 februarie 2016, 17:11)

       T-Ora [utilizator] i-a raspuns lui Ion Zapada

       Iar ai aparut Lobacevskovici ? Ai un nume greu de dus cu nivelul intelectual pe care-l afisezi! Esti cumva impresionat de CV-urile celor doi ortaci penticostali? Hm, ce sa faci, omului simplu e suficient sa-i pui sub nas o diploma de doctorat si face pe el de admiratie. Asa si cu tine...
       • +6 (10 voturi)    
        subiectul frate.... (Joi, 4 februarie 2016, 21:00)

        Ion Zapada [utilizator] i-a raspuns lui T-Ora

        Mai T-ora, nu doar astia 2 au comentat impotriva lui Pipidi...vezi ca gasesti comentariile/reactiile si ale lui Papahagi, chiar si Funeriu la adresa madamei Pipidi (ca asta e subiectul in discutie),.
        Si nici macar nu imi trebuie parerea altora, imi pot da si eu foarte usor seama cand cineva o ia pe aratatura rau, aducand acuzatii gen "protestatntii sunt pro-rusi" si fara urma de dovada.

        Culmea e ca aceeasi perssoana, imi explica tot mie, cetateanului sa ii accept pe refugiati cat o da domnul ca de...asa trebuie. Ma intreb unde naiba e verticalitatea lui pipidi cand, accetand refugiati, fara numar e taman ce vrea Rusia de la UE.


        Cam asta e subiectul: PIPIDI...dar greu cu analfabetii functionali, stiu.

        P.S. daca erai inteligent/a sau macar curios/a ai fi stiut ce e cu nick-name-ul meu dar asa...vad ca tie nici macar un doctorat facut pe genunchi nu trebuie sa-ti flutur.
        Daca te roage curiozitatea, da un search la pretenul goagal, pote te lumineaza.

        Hai pa, ramai cu himere tale!
        • -1 (3 voturi)    
         ......... (Vineri, 5 februarie 2016, 17:23)

         T-Ora [utilizator] i-a raspuns lui Ion Zapada

         Tocmai ca stiu de unde vine nick-name-ul tau si ma crucesc cat de putin intelegi din ce se discuta si cat de mult admiri "doctorii" cu tone de maculatura.
         Probabil suferi de un complex de inferioritate si ti-ai zis ca macar pe net sa dai si tu impresia ca esti cineva!
  • -13 (23 voturi)    
   probabil (Joi, 4 februarie 2016, 12:03)

   Mazeta [utilizator] i-a raspuns lui TipterAlexandru

   Agenți ruși. Româna nu e limba lor maternă.
  • +12 (26 voturi)    
   Stimabile, (Joi, 4 februarie 2016, 12:14)

   TimoteiDinica [anonim] i-a raspuns lui TipterAlexandru

   daca reusesti sa faci o fraza care sa contina cuvintele "hybris, cecitate intelectuala" in analogie cu Pitagora, care sa fie logica, cred ca atunci poti pune etichete. Stii, articolul asta se citeste de la stanga la dreapta, de sus in jos!
  • -5 (11 voturi)    
   cercetare=zero (Joi, 4 februarie 2016, 17:04)

   T-Ora [utilizator] i-a raspuns lui TipterAlexandru

   M-am uitat pe CV-ul unuia dintre ei, ( Contac, cu doctorat obtinut in 2010) ) ultima actualizare dateaza din 2013): partea de cercetare e zero, omul se ocupa cu traduceri din limba greaca ( pe care o stie doar " bine", in schimb stie engleza "foarte bine".).
   Cum poti sa obtii doctoratul si sa nu ai in Cv nici macar o mica parte despre cercetare?

   Ca vor sa fie pastori e treaba lor, placerea lor, dar cand ai pretentii de cariera universitar si te mai dai "lector universitar" si prin presa, atunci arata ca meriti titlul asta.
   Alo, ministerul, aia care va ocupati cu diplomele de doctorat, ce paziti?
   • +3 (7 voturi)    
    si eu m-am uitat (Joi, 4 februarie 2016, 20:32)

    trecatoru [utilizator] i-a raspuns lui T-Ora

    Dar am văzut o carte in care cerceteaza influentele preconceptiilor traducatorilor Bibliei asupra rezultatului. Bineinteles, comparand cu textul grecesc. Asta eu as zice ca e cercetare, nu e beletristica.
    • -3 (7 voturi)    
     traducere (Joi, 4 februarie 2016, 22:49)

     T-Ora [utilizator] i-a raspuns lui trecatoru

     Traducerile nu le treci la capitolul cercetare. decat cand nu ai ce pune acolo. E abc-ul unui cv corect.
 • -11 (45 voturi)    
  Cadre universitare :) (Joi, 4 februarie 2016, 11:41)

  GorillaKilla [utilizator]

  La institute teologice penticostale? How funny. Repetarea si disecarea unei carti de basme si spalarea pe creier sunt ariile lor de competenta. Astia sunt cadre universitare cum sunt eu pastor de-a lor!
  • -12 (30 voturi)    
   Are dreptate dna Pippidi (Joi, 4 februarie 2016, 12:21)

   m.cobzaru [utilizator] i-a raspuns lui GorillaKilla

   Aveţi dreptate domnilor
   Daca astia sunt profesori universitari si au scris un astfel de articol, cer sa le fie verificate diplomele de catre comisiile de etica ale universitatilor in care predau. Oamenii astia ori sunt ignoranti, neavand capacitatea sa inteleaga mesajul transmis de articolul dnei Pippidi, ori inteleg foarte bine deconspirarea facuta si incearca sa devieze atentia opiniei publice de la subiect. In ambele cazuri demonstreaza un crunt amatorism.
   • +15 (25 voturi)    
    mai rasfirati, baieti! (Joi, 4 februarie 2016, 12:40)

    accidutzu13 [utilizator] i-a raspuns lui m.cobzaru

    esti tipter sau cobzaru? mai rasfirati, baieti!
   • +13 (29 voturi)    
    ce mesaj bre (Joi, 4 februarie 2016, 12:50)

    giigi [utilizator] i-a raspuns lui m.cobzaru

    zero argumente, doar manie proletara in postarea lui pipidi. o insailare. calomnieaza o gramada de oameni. normal ar fi sa i se faca o plangere penala pe leagea aia noua care interzice defaimarea unui grup social.
    te intrebi pe buna dreptate ce a apucat-o.
    iar ce sugerezi tu este exact genul de comportament stalinist din postul lui madam. "daca nu zici ca noi sa vina 'sirvicili' sa te verifice!"
    • -8 (12 voturi)    
     e cava bizar totusi (Joi, 4 februarie 2016, 16:28)

     T-Ora [utilizator] i-a raspuns lui giigi

     Nu ti se pare bizar ca toate "somitatile" care defileaza pentru familia Bodnariu sunt din aceeasi tagma religioasa? De la politicieni si pana la acesti doi universitari, trecand prin doctorita nutritionista cu veleitati ( ratate) de psihiatra, toti au un punct comun: aceeasi religie.
     Chair crezi ca ceilalti romani nu sunt capabili sa inteleaga acest caz si sa-l sustina, daca merita?
 • -9 (25 voturi)    
  Doua cadre universitare penticostale (Joi, 4 februarie 2016, 11:52)

  kinn2 [utilizator]

  Ar trebui mentionat ca cei doi sunt cadre universitare la Institute Teologice Penticostale. Asadar ei sunt manifestanti "la ordin", c-asa s-a dat consemn in trupele penticostale. Ordinul se executa, nu se discuta.

  Mai lipseste sa dati si raspunsul antologic al lui Dmitri Rogozin la acuzatiile ca manifestatiile sunt sprijinite de Rusia.
  • +9 (15 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Joi, 4 februarie 2016, 15:37)

   [anonim] i-a raspuns lui kinn2

   • -7 (13 voturi)    
    e vorba de valoarea universitara (Joi, 4 februarie 2016, 16:31)

    T-Ora [utilizator] i-a raspuns lui

    Nu e vorba de ateism ci de valoare: trebuie sa fie ADEVARATE cadre universitare cu ceva pe langa o simpla diploma. Care le sunt realizarile in domeniu? Ce au publicat, cine si ce ii recomanda? Ti se pare ca nu avem suficienti universitari ratati in celelalte domenii, ne mai trebuie cativa si in diverse religii, a frece menta si sa formeze alti neica-nimeni cu realizari zero?
    • -3 (9 voturi)    
     valoarea universitara si minusurile societatii (Joi, 4 februarie 2016, 20:44)

     T-Ora [utilizator] i-a raspuns lui T-Ora

     Ce surpriza! Cum vorbesti de valoare universitara, cum prostimea da minusuri!
     Bravo nulitatilor! Bine ca aplaudati impostura universitara, astia care publica in Analele Institului Penti-prostal sau ale Univ din Agigea dar vreti sa le aratati norvegienilor ce destepti sunteti si ca inapoiati sunt aia!
     Bravo voua, fiecare minus mi-a aratat ca am dreptate sa va numesc ///!
     • +3 (11 voturi)    
      T-ora (Joi, 4 februarie 2016, 22:44)

      Tintin [utilizator] i-a raspuns lui T-Ora

      Carevasazica la cat de aprig comentezi trebuie ca esti ceva mare specialist/a ... ce pacat ca nu esti matale in comisia de etica care sa evalueze cadre universitare ... ai rasfoit matale vreo carte scrisa de domnii mai sus mentionati? sau ai scris mata vreo carte? sau esti doar specialist in datul cu parerea pe marginea santului online ? faptul ca matale nu ai auzit de cineva asta nu inseamna ca e o nulitate. cei 2 si-au luat doctoratul la universitati de stat - babes Bolyai si Univ Bucuresti, nicidecum la universitati confesionale. Macar daca nu esti informat, ar fi bine sa incetezi sa arunci cu noroi sub anonimat? E simplu sa dai si sa fugi! asta e lasitate, domnule/doamna ...
     • +6 (8 voturi)    
      norvegienii nu-s inapoiati, ci prea avansati (Vineri, 5 februarie 2016, 1:50)

      ttheo_v [utilizator] i-a raspuns lui T-Ora

      prezumtia de nevionovatie acordata unei tari doar pt. faptul ca e mai avansata decat noi e o dovada de prostie. De cand cu corectii politici Europa involueaza. Da economic e de bine, dar in spatiul ideilor, cenzura corectitudinii politice a inlocuit cenzura bolsevica. Macar pe timpul comunismului cenzura era pt. toti la fel, in schimb acum cenzura e servita diferentiat: minoritatile au mai multe drepturi decat majoritatea. Se pare ca tarile nordice sunt in avangarda acestei tampenii si se vede: ei nu mai sunt oameni, au devenit reptile cu sange rece. Ba mai mult, am aflat de la ministra aia ce se ocupa de copii (nu mai stiu cum se cheama ministerul) ca norvegienii sunt "educati", auzi educati, sa aiba incredere in sistem.
      • -1 (1 vot)    
       prostia crunta (Luni, 8 februarie 2016, 12:48)

       T-Ora [utilizator] i-a raspuns lui ttheo_v

       Prostie crunta este sa crezi fara nici un fel de dovezi in nevinovatia unor parinti acuzati de violenta de proprii copii si care erau deja in vizorul Protectiei copilului.
       Asta e prostie crunta.
    • +4 (6 voturi)    
     asa si? (Vineri, 5 februarie 2016, 1:37)

     ttheo_v [utilizator] i-a raspuns lui T-Ora

     Ce treaba are valoarea universitara cu protestul? Daca nu ai cercetare nu poti sa iesi in strada? Si daca n-ai carti la activ nu poti raspunde unei doamne cu valoare academica certa, daca aceasta spune prostii? Asta e ca si treaba aia de cand eram copii: unii erau elevi de nota 10, asa ca chiar daca raspundea de 8, lua tot zece ca era preferatul profesorului si a fost doar o greseala, o scapare. Iar daca un elev mai slab facea o figura frumoasa si merita 10, ii dadea 8 ca doar nu e el de 10, nu asta e nivelul lui.
     • 0 (6 voturi)    
      n-are nimic? (Vineri, 5 februarie 2016, 8:21)

      T-Ora [utilizator] i-a raspuns lui ttheo_v

      Pai daca nu are nimic, nu semnezi cu titlul universitar ca sa impresionezi masele.
 • -18 (34 voturi)    
  articolul dnei Mungiu este exceptional (Joi, 4 februarie 2016, 12:02)

  hartagramz [utilizator]

  argumentat, fara ad-hominem, fara divagatii. la obiect. atat. cititi si reflectati
  • +17 (25 voturi)    
   ce argumentatie? (Joi, 4 februarie 2016, 12:55)

   giigi [utilizator] i-a raspuns lui hartagramz

   argumentatia este solida doar daca se poate verifica prin metode la indemana oricui.
   cum poate verifica un simplu citior al postului daca toti participantii la protest sunt pro-rusi sau daca in norvegia absolut toate cazurile de la protectia copilului au fost kusher?
   cand prezinti argumente neverificabil si tragi concluzii, ori e pseudostinta - adica prostie, ori e manipulare.
  • +8 (12 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Joi, 4 februarie 2016, 15:38)

   [anonim] i-a raspuns lui hartagramz

 • -10 (22 voturi)    
  nici laie, nici balaie (Joi, 4 februarie 2016, 12:03)

  andimi [utilizator]

  Acum, personal, pare ca teoria lui madam Mungiu este cam fortata, INSA nici sa subestimam puterea de manipulare si propaganda a Rusiei! Ea actioneaza unde nici nu va trece prin cap. Nu trebuie exclusa cu totul ipoteza unei fine si greu de sesizat sustinere rusa.
 • -10 (28 voturi)    
  hai să citim întâi (Joi, 4 februarie 2016, 12:13)

  Andrei57 [utilizator]

  Răspunsul e într-adevăr antologic pentru că denotă faptul că oamenii doar s-au enervat de ce au auzit discutându-se despre articolul Alinei Mungiu sau i-au citit doar titlul. Dacă ar fi citit și restul ar fi avut o revelația și nu ar mai fi scris acest răspuns antologic.
 • +17 (31 voturi)    
  Despre datul cu parerea (Joi, 4 februarie 2016, 12:26)

  Punctul_8 [utilizator]

  Alina Mungiu trebuia sa spuna ceva "diferit" ca sa nu o uite lumea. Ca din asta traieste, din datul cu parerea.
  Un copil luat de langa parintii lui naturali, va ramane, pe viata, cu un handicap emotional. Si parintii lor, de asemenea.
  Este normala solidaritatea pe care si-o arata romanii cu familia Bodnariu.
  Nu este vorba despre rusi sau culte religioase. Pana la urma, este vorba de diferente culturale. Cati dintre noi nu am primit, de la parinti, o "bataita", dar cu toate acestea i-am iubit si ii iubim?
  In cultura noastra, de romani, crestini practicanti, corectiile fizice, pana la un anumit punct, sunt acceptate.
  Norvegienii traiesc in alta lume. Ei pot sa-i desparta pe copii de parintii lor, foarte usor, dar condamna un criminal odios, pe Anders Breivik, la 21 de ani de inchisoare dupa ce a omorat 77 de oameni.
  • -6 (10 voturi)    
   care e problema? (Joi, 4 februarie 2016, 16:35)

   T-Ora [utilizator] i-a raspuns lui Punctul_8

   Nu mai spune prostii: sunt destui oameni care au aceeasi parere ca ea, asa ca nu e nimic special in faptul ca si-a exprimat parerea. Nu e singulara si in declaratiile familiei Bodnariu sunt destule informatii false, jumatati de adevar si dezinformare ca sa-ti pui intrebari despre cum stau lucrurile si care e adevarul.
   Ce ati vrea, numai articole favorabile familiei Bodnariu? Tocmai ca nu suntem in Rusia si oamenii se pot exprima liber, trebuie acceptate si alte opinii. Argumenteaza ca nu e corect ce scrie si e OK.
 • -10 (26 voturi)    
  Corect (Joi, 4 februarie 2016, 12:39)

  VasilescuA [utilizator]

  Corect ar fi fost sa ni se spuna si cine sunt cei doi autori ai raspunsului catre dna Pippidi. Hopa, ca Gugal stie: sunt chiar penticostali, sustinatori subiectivi si interesati, ai fam. Bodnariu. N-am nimic cu religia lor, dar cei doi prea exprima un punct de vedere partizan.
  • +13 (21 voturi)    
   de acord că ei pot fi subiectivi (Joi, 4 februarie 2016, 13:23)

   trecatoru [utilizator] i-a raspuns lui VasilescuA

   dar intervenția lor mi se pare chiar obligatorie. Unul din cei doi spune ca este organizator al unor manifestatii din România in sprijinul Bodnariilor. Pai când doamna Mungiu spune ca sunt sustinute/organizate de Rusia mi se pare nu doar normal ci obligatoriu să te aperi.

   E un simplu cuvânt de apărare si e normal sa o faci, la o asemenea acuzatie.
 • +5 (9 voturi)    
  Cuvântul zilei pe dexonline (Joi, 4 februarie 2016, 13:09)

  trecatoru [utilizator]

  CECITATE :) https://dexonline.ro/definitie/cecitate
 • -9 (21 voturi)    
  diavolul... (Joi, 4 februarie 2016, 14:11)

  Xorciser [utilizator]

  Este in detalii. La fel si Putin.

  Madam Pippidi a spus ca manifestarea celor care sprijina familia Bodnariu risca sa fie "confiscata" si deviata de persoane apropiate intereselor rusesti. Si ca serviciile secrete ar trebui sa se sesizeze.

  Nu e nici o contradictie logica. Iar ce bat campii pastorii astia spalati pe creiere e de domeniul fantasticului deja. Nici nu ar trebui sa se supere, ar trebui sa multumeasca ca cineva sta cu ochii pe manifestatiile alea (organizate de ei) astfel incat sa nu se aciueze tot felul de agarici cu alta agenda sociala si politica.
  • +7 (19 voturi)    
   manipulezi (Joi, 4 februarie 2016, 14:22)

   giigi [utilizator] i-a raspuns lui Xorciser

   "SIE, trezește-te! Rușii sunt în spatele campaniilor antioccidentale sub pretextul protecției copiilor"
   asta-i titlu.
   pipidi spune negru pe alb ca rusii sunt in spatele manifestantilor, nu "ca risca sa devieze".
   cu alte cuvinte, a tras concluzia fara argumente si acum cere pedepse, ca un komisar in procesele din 50.
  • +6 (14 voturi)    
   titlul edificator (Joi, 4 februarie 2016, 15:03)

   Ion Zapada [utilizator] i-a raspuns lui Xorciser

   "SIE, trezește-te! Rușii sunt în spatele campaniilor antioccidentale sub pretextul protecției copiilor."- asta e titlul complet al doamnei Pipidi.

   Asa ca ea stie SIGUR ca Rusia e in spatele "campaniilor antioccidentale" (intre noi fie vorba, proteste sunt doar impotriva Barnevernet-Norgevia si nici macar acolo ci doar sprijin pentru fam. Bodnariu) si acum e mirata de ce mama ma-sii nu actioneaza SIE ala, nu il vede pe Putin dupa colturi?
   iar tot articolul e o insurire de acuze si concluzii aiurite. macar acolo o nota de plata ca in cazul Rosia Montana sa vedem si noi...nimic.

   Cam asta e "marea logica" a la pipidi.
   • -5 (11 voturi)    
    ??? (Joi, 4 februarie 2016, 16:37)

    T-Ora [utilizator] i-a raspuns lui Ion Zapada

    Dar tu si ceilalti cum naiba stiti SIGUR Ca familia Bodnariu e nevinovata?
    • +5 (13 voturi)    
     postacii de serviciu (Joi, 4 februarie 2016, 16:51)

     Ion Zapada [utilizator] i-a raspuns lui T-Ora

     mai T-Ora, noi dictutam acum despre conclzia fara echivoc a madamei pipidi ca aia care prostesteaza in piata, in cazul de fata Fam. Bodnariu, is platiti de rusi, condusi ca oile.

     iar madama Pipidi e revoltata ca de ce nu reactioneaza SIE.
     Aia de-s in piata, pot protesta si pentru exploatarea balenelor din Norgevia, nu-i problema motivatia...ci cum anume doamna-n cauza a ajuns ca mareaza concluzie ca protestatarii aia ar fi pro-rusia.

     E asa greu de priceput?

     Eu te inteleg pe tine ca, cand erai mic/a te-or maltratat ai tai si ai ramas cu sechele totusi, macar acolo un dram de neuroni functionali sa discutam pe subiect si nu aiurea-n travai.

     P.S. pana una alta nici macat justitia norvegia nu a putut demostra ca fam. Bodnariu ar fi vinovata, dovada fiind faptul ca au cerut amanarea procesului pana-n mai.
     • -2 (12 voturi)    
      a se scuti.... (Joi, 4 februarie 2016, 17:14)

      T-Ora [utilizator] i-a raspuns lui Ion Zapada

      Tovarasu, discutam despre ce se stie si ce nu se stie. Iar voi nu stiti nimic sigur despre familia Bodnariu, doar ce au declarat ei, in schimb urlati la luna ca sunt nevinovati. Lamureste-ma de unde sunteti atat de siguri ca sunt nevinovati si lasa povestile.
      PS Nu mai face exces de zel psihologic ca stii tu totul despre viata unuia si altuia, ca devii penibil.
      Si eu pot presupune orice despre tine, ca esti asa si pe dincolo dar asta nu spune nimic in realitate.
      Deci, nu te mai da prosteste in spectacol cu nestiinta ta.
      • +1 (9 voturi)    
       Sa ne intelegem, tovarasi (Joi, 4 februarie 2016, 18:39)

       giigi [utilizator] i-a raspuns lui T-Ora

       nu, discutia era despre omnisceenta lui madam peepee iar mata te-ai bagat la diversiune, deviind discutia.
     • -2 (10 voturi)    
      Nu intelegi, sau nu vrei sa intelegi? (Joi, 4 februarie 2016, 18:56)

      Simona_Srb [utilizator] i-a raspuns lui Ion Zapada

      Daca asta ai inteles tu din articolul ala, inseamna ca ori nu l-ai citit, ori nu ai capacitatea de a intelege un text.

      Nu a zis nimeni ca sunteti toti platiti de Rusi, a zis ca le faceti jocul fara voia voastra, ceea ce e cu totul altceva.

      Chiar ma intreb de cand cu tot scandalul asta, adica voi sustineti ca aia de la protectia copilului din Norvegia, care au studiat cazul indeaproape, nu au habar, sau nu vor sa aiba, despre cat de bine se purtau sotii Butnariu cu ai lor copii, in timp ce voi, de aici din Romania, sunteti siguri toti ca ei se purtau exemplar?
      • +4 (10 voturi)    
       jocul Rusiei (Joi, 4 februarie 2016, 21:06)

       Ion Zapada [utilizator] i-a raspuns lui Simona_Srb

       mai SImona, da' cand se sustin refugiatii fara numar, cum s-o numi??
       Sincer, eu unul nu vad nici un jo al Rusiei pentru simplu motiv ca Norvegia nu face parte din UE iar Barnevernet e o institutie total independenta de guvern (protestele fiind anti Barnevernet si nu anti occident)...

       Plus ca si cehii au luat atitudine cu mult inaintea noastra, cand au avut probleme similare. Nici indienii nu au stau mai prejos (sau si acolo o fi conspiratie ruseasca?).


       P.S. Bunul simt (si regula juridica) spune ca atunci cand acuzi pe cineva , macar asigurat-te ca ii cunosti si scrii corect numele...nu de alta dar asa poate scapa basma curata, chiar si complet vinovat.

       P.P.S. Salutari din Luxemburg unde, din fericire pentru mine, nu exista Barnevernet si unde statuul chiar are grija de copii (sustinand prin toate mijloacele relatia parinte-copil.

       Salu
       • -3 (9 voturi)    
        deci asa si prin urmare.... (Joi, 4 februarie 2016, 22:52)

        T-Ora [utilizator] i-a raspuns lui Ion Zapada

        Adica iti bati copii si esti fericit ca nu exista Barnevernet in Luxemburg si ca statul se ocupa de copii, nu te lasa pe tine ca ar fi jale.... Ca daca nu i-ai bate si ai fi o persoana civilizata putin ti-ar pasa de existenta acestei institutii.
        Gura pacatosului adevar graieste!
        Vai de capul copiilor tai!
        • +1 (3 voturi)    
         dusa cu sorcova la pascut (Vineri, 5 februarie 2016, 14:17)

         Ion Zapada [utilizator] i-a raspuns lui T-Ora

         mai T-ora, io unul am spus ca nu exista Barnevernet dar nu ca n-ar exista protectia copilului...dar na, tu ai fi fos crescuta ca-n lagar si acum cauti cu disperare protectia Barnevernet...du-te tanti in Norgevia, iti dau aia si salariu mare, si jumate de insula...ehe, au nevoie de cetateni devitati ca tine...nu iti face tu griji pentru copiii mei, sunt mult mai liberi si mai fericiti decat ai tai...
         Aaaa, am uitat, tu nu ai copii.
         • +1 (3 voturi)    
          Prea tarziu (Vineri, 5 februarie 2016, 15:28)

          Prostu' satului [utilizator] i-a raspuns lui Ion Zapada

          Cred ca e deja acolo ;-)
          • 0 (2 voturi)    
           deviata? (Vineri, 5 februarie 2016, 17:26)

           T-Ora [utilizator] i-a raspuns lui Prostu' satului

           Vrei sa spui ca familia nevestei lui Bodariu ( cu tot cu ea) e deviata? ca parca tac-tu sau bunica-su a fost mare sef la protectia asta a copilulkui pe care o huliti de nu mai puteti.
           Parca o plangeati ca is -a luat bebelusul. pai ce spunetia cum se bate cap in cap cu plansetele astea: cum poate sa fie normala o femeie crescuta de un fost sef al Barnevernetului despre care spuneti ca e o institutie nazista?
       • -3 (3 voturi)    
        Pai (Vineri, 5 februarie 2016, 12:18)

        Simona_Srb [utilizator] i-a raspuns lui Ion Zapada

        Cand se sustin refugiatii fara numar, se cheama educatia facuta dupa al II-lea razboi mondial, care s-a inradacinat adanc in memoria colectiva, ca e un lucru foarte rau sa fii rasist si prin urmare, trebuie sa facem tot ce putem ca sa demonstram contrariul, e un fel de rasism invers in fapt.

        S-a ajuns la fraze de genul: "fascistii asia de Norvegieni care fura copiii romanilor", da nu face parte din UE, dar in articol de vorbeste de proteste anti-occidentale nu anti-UE, e o diferenta.

        Nu acuz pe nimeni, spun doar ca nu e normal sa aperi pe cineva cu atata ardoare, fara sa cunosti faptele si ca in cazul asta, nu ai cum sa cunosti faptele.
        • +2 (2 voturi)    
         proteste anti-occidentale (Vineri, 5 februarie 2016, 14:14)

         Ion Zapada [utilizator] i-a raspuns lui Simona_Srb

         Simona, eu nu am auzit nici un strigat, pancarda...ceva anti european si anti-occidental la aceste ultime manifeste pro Bodnariu .
         in schimb am auzit si vazut o atitudine clar anti-occidentala la manifestarie ROsia Montana, spre exemplu...manifestari sustinute de Pipidi si Gotiu.
         Ori, madam Pipidi nu spune nimic de asta...se leaga aiurea-n tranvai de niste prapaditi ca de, sa se bage si ea in seama.
         Asta a deranjeaza pe mine la atitudinea lui Pipidi.

         Cat priveste fascistii si norvegienii, sunt fascisti pentru simplu motiv ca aplica in tocmai litera lui Hitler. Personal nici nu-o condamn , ca nu pot, dar nici nu-i stimez....si nici nu reprezinta occidentul.

         Simplu. Nu trebuie sa cunosc fam. x ci sistemul juridic ori, sa "condamni" inainte de a roces, si sa mai si prelungesti procesul (in cazul de fatza pana-n mai) dar aplicand deja pedeapsa maxima, pentru mine unul, nu e un sistem democratic. Punct.
         • -2 (2 voturi)    
          nu e vorba de condamnare (Vineri, 5 februarie 2016, 16:32)

          Simona_Srb [utilizator] i-a raspuns lui Ion Zapada

          Cu Rosia Montana suntem deacord...

          Cat priveste sistemul juridic din alte tari, chiar nu cred ca avem cum sa-i invatam noi cum sa-l imbunatateasca, atata timp cat in tara noastra copii si femeile batuti si batute de soti agresivi nu au nici o protectie din partea statului si de cele mai multe ori se intorc in casa in care sunt terorizati. Parca acum vreo 2 saptamani, au mai gasit un copil batut, subnutrit si sechestrat de propria mama prin Tulcea. Dupa tine, ce ar trebui sa faca statul in cazul asta? Sa-l lase cu mama pana este judecata si condamnata? O sa spui acum ca acei copii, nu erau cu siguranta atat de grav abuzati si ca in mare erau bine ingriiti, probabil ai dreptate, dar nu ai de unde sa stii cat de grav si cat de des erau abuzati. Daca un copil cheama serviciile sociale, pentru ca se considera abuzat, el poate fi batut, ca sa se invete minte, dupa ce ele pleaca, nu?
          • 0 (2 voturi)    
           alb vs negru (Vineri, 5 februarie 2016, 17:35)

           Ion Zapada [utilizator] i-a raspuns lui Simona_Srb

           vedeti cum treceti in extrema cealalta?!

           Sa (mai) explic o data cum e sistem unde traiesc.
           Statul pune f. mare accent pe famile-celula de baza a societatii (in speical parinti + copii) totusi , abuzuri/violente sunt...

           copilul e incurajat sa "parasca" orice, daca ceva il deranjeaza (fie ca e vb. despre acasa sau cu prietenii). Primul care face observatii (excludem familia) e invatatorul/profesorul.Este imposibil pentru un copil batut acasa, abuzat sa fie fericit la scoala tot timpul...sau sa aiba performantze bune.
           In cazul "suspiciunilor" (excludem situatia cand copilul ajunge acasa cu ochii vineti sau nu mai ajunge deloc), parintele este chemat la scoala. Daca respectivul nu se prezinta, se face dosar referat catre psiholog si fucntie de gravitate se apeleaza la protectia copilului , Aia de la protectie, incep rapid investigatii prin vecini (se aud tipete, voci, prietenii, etc). Functie de suspiciuni si semne, investigarea poate dura 3 zile sau 1 luna...Nu prea am auzit decat f.f.f. rar situatii cand protectia a luat copilul fara ca parintele sa fie investigat inainte. Daca copil cheama serviciile ca a fost abuzat si medicul nu constata, probabil ca se va face investigare (nu am idee intrucat nu prea am auzit de copil abuzat si care sa faca plangere asa...imediat).
           De cele mai multe ori, in cazuri de abuz (exceptie alea vizibile) se face investigare, copilul fiind ultimul care recunoaste.
 • +4 (8 voturi)    
  penticostalii sunt solidari (Joi, 4 februarie 2016, 14:22)

  ilex2013 [utilizator]

  N-as merge asa departe cu teoria conspiratiei, nu cred ca rusii au vreun amestec in cazul asta( nu ca ii cred sfinti dar sincer nu cred ca ii intereseaza subiectul) dar ceea ce este laudabil este solidaritatea unei comunitati, fie religioasa, fie de alta natura care a inteles sa-si sprijine membrii aflati intr-o situatie dificila. Cat despre parinti "when in Rome, acts as Romans"..asta e!Esti in Norvegia, te porti ca norvegienii - adica nu iti bati copii-deloc!
  • 0 (2 voturi)    
   Cam asa (Vineri, 5 februarie 2016, 13:47)

   VasilescuA [utilizator] i-a raspuns lui ilex2013

   Corect. Problema este ca, fara a dori, penticostalii fac jocul Moscovei, fericita ca au ajuns esticii sa-i injure pe norvegieni. Asta e deranjant in toata povestea.
 • -5 (15 voturi)    
  anii `80 (Joi, 4 februarie 2016, 14:28)

  BogdanTanasescu [anonim]

  Acum stim ca in anii `80 URSS finanta marile "Marsuri pentru Pace", "Nu armelor nucleare !" etc. post Vietnam. De ce este atat de greu de crezut ca odata ce au inteles si perfectionat reteta nu o vor mai aplica inca o data ?
  • 0 (6 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Joi, 4 februarie 2016, 21:16)

   [anonim] i-a raspuns lui BogdanTanasescu

   • -3 (7 voturi)    
    care e problema ta? (Joi, 4 februarie 2016, 22:09)

    T-Ora [utilizator] i-a raspuns lui

    Si care e problema ta bec? Daca e hipertiroidiana ( e o boala sa stii si numai cretinii fac misto de oamenii bolnavi) inseamna ca nu gandeste? Nu uita ca are un post universitar in Germania in timp ce autorii articolului de fata sunt doi neica nimeni cu dpctorate si publicatii marcante in revista institutlui penticostla unde publica si genii ca politrucul Ben-ovi Ardelean.
    Diferenta de calitate e evidenta pentru orice persoana inteligenta. Restul prostimii nu pricepe nici cu desene..........
 • +4 (14 voturi)    
  Mugiu-Pippidi si parerile contra (Joi, 4 februarie 2016, 15:00)

  Ion Zapada [utilizator]

  Mai, da mie unul mi se pare logica atitudinea lui Mugiu..macar nu se dezminte.

  Ce nu pricepe alde Mugiu (sau Gotiu e ca nu doar alde Soros face proteste..ci si altii, in cazul de fatza "penticostalii" (nu neaparat, daca stai sa te uiti ca nici cehii nu privesc barvernet-ul norgevian cu ochi buni, nici lithuanieinii..iar polonezii au ales calea sigura).

  Ce is eu curios e cum a ajuns madam pipidi la conclzia ca ar fi Putin in spatele acestor manifeste nu de alta dar in spatele maniferstelor Rosia Montana s-a demostrat negru pe alb ca au fost bani Soros+bani rusesti.

  Cand o veni doamna cu dovada, poata sa ceara si "executia"- titlu relevant "SIE, trezeste-te..."..pana una alta demostratia: Putin e implicat" e doar in caputzul lui Pipidi.
  • 0 (8 voturi)    
   era doar o invitatie la trezire (Joi, 4 februarie 2016, 19:07)

   Simona_Srb [utilizator] i-a raspuns lui Ion Zapada

   Da, numai tarile foste comuniste nu vad cu ochi buni protectia copilului norvegiana, iar miscarea germana de extrema dreapta a pornit din estul Germaniei, nu vezi un pattern in asta?

   Nu crezi ca SIE ar trebui sa investigheze si sa demonstreze asta, daca-i adevarat, nu doamna Pipidi? Nu a scris nimeni ca are dovada absoluta, dar e destul de argumentat articolul, plus ca se stie ca Rusii au procedat astfel in trecut...
   • +1 (3 voturi)    
    perere luxemburgheza (Vineri, 5 februarie 2016, 14:07)

    Ion Zapada [utilizator] i-a raspuns lui Simona_Srb

    uite ca sunt chiar aaia de la Strasbourg care nu vad cu ochi buni protectia norvegiana. Nici CEDO si UE nu sunt fani (dovada fiind faptul numarul f. mare de procese pierdute, in ultimii 15-10 ani si schimbarea legislatiei....acum nu s emai grabesc spre adoptii ci ii tin in plasament "temporar" pana fac 18 ani (citeste site-ul oficial Barnevernet.
    Apropo, Norgevia nu prea membra a conventiei pentru protectia copilului si familiei in Europa.

    "miscarea germana de extrema dreapta a pornit din estul Germaniei,", cred ca glumesti, nu?
    daca la tine a ajuns ca doar prin Dresden ar fi, iti spun ca Buavaria (toata) e plina de extremisti si nazisti :) ( unii la propriu).
 • -2 (14 voturi)    
  E ca teorema lui Pitagora. (Joi, 4 februarie 2016, 15:02)

  asavreau [utilizator]

  Alina Mungiu are dreptate.
  • +3 (17 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Joi, 4 februarie 2016, 15:43)

   [anonim] i-a raspuns lui asavreau

   • +1 (11 voturi)    
    ar trebui sa citesti cu atentie articolul original (Joi, 4 februarie 2016, 19:10)

    Simona_Srb [utilizator] i-a raspuns lui

    ca nu e chiar asa cum spui, nu a acuzat pe nimeni ca ar fi putinist, a zis doar ca opinia publica e manipulata de putinisti.
    • +4 (8 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Joi, 4 februarie 2016, 23:59)

     [anonim] i-a raspuns lui Simona_Srb

     • -2 (4 voturi)    
      Pare o teorie, nu o acuzare si ceva fapte ar fi (Vineri, 5 februarie 2016, 12:28)

      Simona_Srb [utilizator] i-a raspuns lui

      De exemplu, felul in care a procedat Rusia in razboiul rece si cel din Vietnam, ar fi o dovada, prin stabilirea unui pattern.

      Faptul ca aceiasi postaci care slavesc Rusia si PSD, manipuleaza pentru iesirea in strada pentru cazul asta. Asa cum a zis si dansa, faptul ca presa aservita Rusiei din alte tari, da apa la moara pe aceleasi teme.

      E drept, dovezile sunt subtile, dar noi am mai trecut prin manipulari de genul asta, pe pielea noastra, cunoastem metodele asa ca nu e greu de crezut
 • -2 (12 voturi)    
  Si da, si nu (Joi, 4 februarie 2016, 16:58)

  VasilescuA [utilizator]

  Dna Pippidi are ceva logica in ceea ce zice. Dar nu ii poate ignora pe cei care, de buna credinta, au iesit sa manifesteze in favoarea Bodnariu. Acuma, ca prin iesirea lor in strada, fac jocul prietenilor de la Rasarit, asta-i altceva. Concluzia acestui caz ramane totusi aceea ca Norvegia este de blamat pentru ca se poarta mizerabil cu cetatenii ei. Sau nu ? Adica Norvegia, o tara din top 3 mondial in ceea ce priveste civilizatia, nivelul de trai, nivelul de coruptie (aproape inexistent), este pusa la zid de cei cu toaleta in fundul curtii (cam 50% din gospodariile din RO) si cu cel mai mic consum de pasta de dinti si sapun pe cap de locuitor din Europa... Asta-i paradoxul...
  • +6 (12 voturi)    
   se numeste "traditie populara" (Joi, 4 februarie 2016, 18:25)

   Nicolae Kidman [utilizator] i-a raspuns lui VasilescuA

   "cel mai mic consum de pasta de dinti si sapun pe cap de locuitor din Europa" si "toaleta in fundul curtii" se numeste "traditie populara"; doar rauvoitorii la adresa tarisoarei noastre o numesc "subdezvoltare" sau "inapoiere". Pupa norvegienii hartie igienica bio din frunza de cocean? Sau periuta de dinti naturala din propriul des't?
  • +4 (8 voturi)    
   Cehia prima (Joi, 4 februarie 2016, 21:08)

   Ion Zapada [utilizator] i-a raspuns lui VasilescuA

   Nu uita ca primii totusi care i-au pus la zid pe novegieni au fost cehii (facandu-i in mod public si oficial nazisti) lituanienii si chiar indienii...asa ca noi nu ocupam locul fruntas.
   • -2 (8 voturi)    
    scrii prostii (Joi, 4 februarie 2016, 22:06)

    T-Ora [utilizator] i-a raspuns lui Ion Zapada

    Nu cehii i-au facut nazisti ci presedintele lor, un alcoolic cu afinitari rusesti, prieten cu Putin,admirator al chinezilor carora vrea sa le copieze democratia (!) si care e considerat in propria tara ( de oamenii inteligenti) un idiot.

    Citeste ce scrie presa ceha despre cazul celor doi copii cehi ( abuzati de tatal lor, in timp ce mama statea ca o idioata si incasa si ea).

    radio.cz/en/section/curraffrs/embassy-says-there-were-urgent-reasons-children-in-norway-were-taken-from-czech-parents

    praguemonitor.com/2015/01/27/czechs-fight-kids-norway-their-own-system-bad
  • +2 (8 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Joi, 4 februarie 2016, 21:17)

   [anonim] i-a raspuns lui VasilescuA

   • -1 (7 voturi)    
    serios nene? (Joi, 4 februarie 2016, 23:27)

    T-Ora [utilizator] i-a raspuns lui

    Serios, nene? Cati "morloci, roboti imbecili" crescuti de statul norvegian ai cunoscut matale de-i poti compara cu aia cu WC-ul in curte care-si violeaza fetitele de 4 ani si sunt aparati de vecini, primar si zootehnist? In unele cazuri si de preot...
 • +1 (5 voturi)    
  ? (Joi, 4 februarie 2016, 20:45)

  I [utilizator]

  "Apreciem chemarea la vigilență pe care o adresați <<serviciilor noastre secrete>>, dar nu credem că ea este necesară. Cu sau fără semnalul de alarmă pe care îl trageți, instituțiile pe care le chemați imperativ la ordine își fac datoria mai mult decât credeți sau lăsați dvs. să se înțeleagă"

  Da' de unde stie dl. lector cat de mult isi fac serviciile datoria? au semnat si ei ceva?...
  • +1 (5 voturi)    
   I (Joi, 4 februarie 2016, 22:34)

   Tintin [utilizator] i-a raspuns lui I

   Ce intrebare e asta? Traiesti in Ro si nu stii ca inclusiv telefonul iti este ascultat? era o concluzie lesne de tras. ies in strada mii de oameni si e mare lucru sa afle serviciile secrete care e treaba? ... i greu tare ....
 • -4 (8 voturi)    
  chiar nimeni (Vineri, 5 februarie 2016, 0:51)

  CentralScrutinizer [utilizator]

  Chiar nimeni nu vede ca cele doua "cadre didactice" sunt parte a problemei si nici vorba de vre'o obiectivitate.
  Numai dupa cum abuzeaza de cuvantul "abuz".
  Cazul cu pricina este o drama.
  Dar ce fac acesti agitatori este o ticalosie.
  Iar ticalosia asta este imbratisata de toti iubitorii de putinism.
  Va dispretuiesc profund.
  Nu stiu ce implicatii au serviciile rusesti in tarasenia asta dar ar fi o prostie sa nu se fi folosit de asa oportunitate. Tema conspirativa este la ea acasa insa.
  Acum preponderenta este conspiratia europeana. Cea ruseasca este persiflata.
 • 0 (6 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 5 februarie 2016, 7:28)

  [anonim]

 • 0 (4 voturi)    
  despre care romanie curata vorbim? (Vineri, 5 februarie 2016, 7:48)

  marcel_c [utilizator]

  Ieri 04.02 pe la ora 15, am postat pe romaniacurata.ro, un comentariu la articolul Alinei Mungiu, însa el el nu mi-a fost publicat, probabil pentru ca deranja.
  Din păcate asa înțelege doamna Alina Mungiu Pappidi “o Românie curata”, una curata doar pentru ea. In care sa-ți poți spune părerea doar dacă ii place ei. Nu mai înțeleg, ce vrea sa schimbe în clasa politica dacă ea însăși acționează la fel ca și politicienii nostrii, ba chiar mai râu, îngrădindu-ți chiar și libertatea de exprimare. Si nu numai ca o face acolo unde poate, doar o și cere sus si tare către SIE sa o facă la nivel național. As fi curios daca ar fi deacord cu ingradirea libertatii ei de exprimare… sau se aplica si aici “Că voi egalitate, dar nu pentru căţei." ?

  Iata aici integral comentariul neautorizat de catre “romaniacurata.ro”:

  O incercare ciudata de a pune impreuna lucruri fara sens. Dupa logica asta daca se mai forta putina putea sa ne demonstreze ca Johannis si Obama sunt agenti rusi care actioneaza la ordinele lui Putin. Era suficient sa ne spuna ca toti trei servesc la micul dejun cate un ou. Un astfel de argument s-ar fi incadrat perfect n rationamentul articolului.

  Ca sa vezi unde se poate ajunge cand dai de gustul banului sau de teama de a-l pierde. Vezi ce mai scrie presa legat de finantarea norvegiana a fundatiilor autoarei. Doar Mihai Gotiu incearca s-o dea pe dupa piersica si sa ne faca sa credem ca nu e ce se vede ci cum spune el.

  PS: Se vede ca Mihai Gotiu are job full time sa raspunda la toate comentariile care nu sunt de acord cu ce scrie in articol. Nu-i greu sa-ti dai seama cine-l finanteaza…. din pacate de data asta chiar Alina Mungiu e “Hotul care striga –Hotii!”
 • +1 (3 voturi)    
  La ora asta (fara T) (Vineri, 5 februarie 2016, 15:45)

  Prostu' satului [utilizator]

  ...sunt 104 comentarii. 20 din ele sunt semnate T-ora.
  Proportii asemanatoare (sau mai mari) in cam toate articolele pe acest subiect.

  Exista doua posibilitati, in opinia mea.

  Doamna T-Ora are un interes personal (probabil mult) mai puternic in acest subiect decat, bunaoara, d-nii Brie & Contac. Parca poti sa stii daca printre miile de romani traitori in Norvegia n-or fi si cativa truditori chiar la Barnevernet???

  Cealalta posibilitate e rezumata aici, https://en.wikipedia.org/wiki/Internet_troll de altfel o lectura interesanta... cu precadere partea sa prescriptiva:
  "Experienced participants in online forums know that the most effective way to discourage a troll is usually to ignore it,[citation needed] because responding tends to encourage trolls to continue disruptive posts – hence the often-seen warning: "Please do not feed the trolls"."

  Cred ca prima varianta este cea corecta, un troll obisnuit nu pune atata patima si furie in posturile sale; aici e vorba de o chestiune foarte personala... dupa cum se va vedea indata.
  • -1 (3 voturi)    
   vai, vai, ce frica mi-e! (Vineri, 5 februarie 2016, 17:31)

   T-Ora [utilizator] i-a raspuns lui Prostu' satului

   Multumesc pentru atentie prostu' satului, dar eu prefer oamenii destepti.
   Nu ecazul tau, nu ai nimic de zis inteligent, iti plac astai care publica in Analele Institututului penmticostal din Bucuresti alaturi de politruci corupti si cu doctorat, iti plac parintii care isi bat copii "ca asa ies oameni " si tare ai vrea ca oamenii ca mine care adyuc argumente si nu inghit palavrele a doi lectorasi oarecare sa dispara din peisaj.
   Ei bine nu e cazul, iar acuzatiile tale ma impresioneaza cat publicatiile pseudo-universitare ale celor doi mareti autori.
   Somn usor!
   • +1 (3 voturi)    
    Va multumesc! (Vineri, 5 februarie 2016, 21:20)

    Prostu' satului [utilizator] i-a raspuns lui T-Ora

    Dupa cum ma si asteptam, nu m-ati dezamagit deloc. Aduceti doar insulte, nu argumente, sa nu incurcam termenii. Marlanie cu sclipici intelectualoid, asta-i tot ce produceti aici. Atat de banal.
    Cat despre acuzatii, eu in niciun caz nu va acuz; n-ar fi nimic in neregula sa traiesti in Norvegia si sa lucrezi pentru Barnevernet.
    Dar nu-i niciun bai, dimpotriva, e chiar amuzant. De-aia nici nu va dau minus, ar fi pacat sa nu se distreze si altii.
    Intre timp, scorul a devenit 117:25. Zic sa va straduiti mai mult, n-ati reusit inca sa scrieti nici macar un sfert din comentariile la acest articol. Nu e bine...
    Poate va ganditi totusi sa va schimbati pseudonimul; acesta e deja discreditat, nu-l mai poate lua nimeni in serios.
    • +2 (2 voturi)    
     realizezi ce scrii? (Sâmbătă, 6 februarie 2016, 18:55)

     T-Ora [utilizator] i-a raspuns lui Prostu' satului

     Dumneata realizezi ce scrii? ma faci postac platic, troll, imi numeri comentariile (de ce nu si pe ale amicului @lobacevsky sau ale lui @cinevatus ?) si acum te plangi ca aduc " jigniri".
     Ceea ce nu inteleg este de ce imi citesti comentariile daca ma consideri un troll, de ce nu raspunzi cu argumente, de ce imi ceri mie sa fiu de acord cu parerea a doi penticostali care se lauda cu titlurile lor universitare dar au CV-uri mai mult decat slabe. Da, este dreptul meu sa reactionez cand se fac afirmatii false, cand se iau cititorii de fraieri si cand se face caz de niste pozitii universitare care, in acest caz precis, nu inseamna nimic. Frectie la un picior de lemn!
     Ce te deranjeaza pe dumneata si pe amicii care ma tot freaca la melodie ca sunt troll, este faptul ca nu aveti argumente si nu va place cand cineva va arata cat de subtiri va sunt afirmatiile. Sau poate atat va duce capul. Nu e grav, dar nu cereti altora sa va aprobe.
     Eu zic sa-ti gasesti o ocupatie mai inteligenta decat sa numeri comentariile de pe hotnews: incearca sa intelegi aceste comentarii.
     Ps Pseudonimul meu e foarte dragut si-l pastrez cat timp am chef. Nu mi-e rusine cu ceea ce scrisu, in schimb multora ar trebui sa le fie rusine ca iau partea unor parinti acuzati de violenta de proprii copii si ca nu fac diferenta intre calitate si impostura universitara.
 • +1 (1 vot)    
  cat de trist (Miercuri, 10 februarie 2016, 20:38)

  petretzikis [utilizator]

  Cât de mic, trebuie să fii ca om, ca să aperi nu numai Barnevernet, dar sa negi si denigrezi pe cei care incearca sa ajute cumva să le redea altor semeni de-ai tăi copiii înapoi?!… Este de-a dreptul trist


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by